Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/09/2010

ΑΘΗΝΑ       : ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ   : ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΠΑΤΡΑ        : ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ.

ΕΝΑΡΞΗ:   11:00 ΤΟ ΠΡΩΪ 

ΛΗΞΗ:       ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Είμαι αυτός που ψήφισε ΚΑΝΕΝΑΣ στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Αυτός που ξεγελάσατε ακόμη μια φορά με διαβεβαιώσεις ότι χρήματα υπάρχουν και υποσχέσεις μια καλύτερη Ελλάδα. Περισσότερη δημοκρατία. Δημοψηφίσματα.

Αντί να κάνετε όσα υποσχεθήκατε, συνεχίζετε με αμείωτο ρυθμό το ξεπούλημα της Ελλάδας. Ενώ δεν έχετε  λάβει ούτε ένα μέτρο για τη διάσωση της οικονομίας, σύρατε τη χώρα μου στο ΔΝΤ, υπογράψατε το αισχρό μνημόνιο, καταργήσατε το ασφαλιστικό, και όλα αυτά χωρίς να με ρωτήσετε καν.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΩ ΕΓΩ ΝΑ ΜΕ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ΄ΟΨΗ.
ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ!


Ναι καλά ακούσατε. Απλώς θα σταματήσω να υπακούω. Θα σταματήσω να πηγαίνω κάθε πρωϊ στη δουλειά, να δουλεύω μέχρι το βράδυ, να πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο, να τα παίρνω από εκεί, να τα πηγαίνω αγγλικά, γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο, να πέφτω το βράδυ ξερός να δω λίγη τηλεόραση να αδειάσει το κεφάλι μου, και να κοιμάμαι. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΙΣ 11/09/2010. Και θα κατέβω στο δρόμο, μαζί με τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου, τον παππού και τη γιαγιά και θα μείνω εκεί. Δεν θα φύγω από εκεί, μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μου. Δε θα δουλέψω. Αν θέλετε όλοι εσείς να κινώ την οικονομία της Ελλάδας, θα παίξετε με τους όρους μου. Θα κατέβω στο δρόμο με ένα σακίδιο με τρόφιμα, περισσότερα από όσα χρειάζονται γι αυτούς που δεν έχουν, και θα το αναγομώνω κάθε πρωϊ.


ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ, ΑΠΑΙΤΩ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ:


-ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.
-ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ.
-ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΟΠΩΣ ΤΟ NOMONEYNODEPT) ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. – ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.


Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΕ PDF ΕΔΩ

101 σχόλια:

  1. Ισως είναι της μοίρας μας να δείχνουμε στους λαούς του κόσμου πως κερδίζεται η Δημοκρατία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα καλά, όλα ωραία! Συμφωνώ με το κείμενο. Το 11 Σεπτεμβρίου με παραξένεψε όμως. Γιατί είναι Σάββατο! Και λίγοι δουλεύουν το Σάββατο, λιγότεροι δουλεύουν όλη μέρα το Σάββατο και κανείς δεν πάει τα παιδιά του στο σχολείο το Σάββατο! Βολικό για να βγει κανείς στο δρόμο, πολύ εύκολο για να το "παίξει" επαναστάτης. Γιατί απλούστατα ρισκάρει ελάχιστα το Σάββατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το να κατεβουν ολοι οι πολιτες στις πολεις τους ειναι πολλη καλη ιδεα αλλα εγω θα προτεινα να μεινει ο κοσμος μεχρι να εκπληρωθουν ολα αυτα τα αιτηματα κ οχι μονο για 5ημερες με επιπλεον καποια αλλα αιτηματα που θα πω στη συνεχεια.κ μιλαω για σταση αοριστης διαρκειας πρωτον γιατι ετσι πιστευω θα το παρουν αποφαση οι κυβερνουντες η να κανουν κατι η να σηκωθουν να φυγουν. και δευτερον ο κοσμος με την οικονομικη κριση θα ειναι δυσκολο ν αφησει τη δουλεια του εστω κ για 5 ημερες με αποτελεσμα μια απεργια που θα μαζευτουν καποια ατομα κ μολις τελειωσει το πενθημερο να ξαναγυρισουμε στα ιδια.ετσι κ αλλιως τους βολευει να πληγει η αγορα. αντιθετα αν οι πολιτες μεινουν μονιμα εκει κ ιδιως στη βουλη θα ειναι υπο πιεση οι πολιτικοι ωσπου να υποκυψουν στα κοινα αιτηματα ολων των πολιτων η ωσπου να σηκωθουν κ να φυγουν.με αυτον τον τροπο, ολοι οι ανεργοι πολιτες θα μπορουν να συμμετεχουν αλλα κ οι εργαζομενοι οι οποιοι θα μπορουν ν αντικαθιστανται με βαρδιες εξω απο τη βουλη κυριως λογω της δουλειας τους εφοσον αλλοι δουλευουν ημερα κ αλλοι βραδι.καποια αλλα αιτηματα ειναι οι αυξησεις των συνταξεων κ μισθων με ισους ορους για ολους κ οχι μονο στα ποσα που υπηρχαν πριν την παραδοση της χωρας στο ΔΝΤ αλλα σε ποσα κ ασφαλεια αξιοπρεπη κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eurobags: Πράγματι έτσι φαίνεται να είναι.

    Πολλοί άνθρωποι στο εξωτερικό επιβεβαιώνουν ότι ολόκληρη η Ευρώπη έχει τα μάτια της στραμένα πάνω μας.

    Είμαι πολυ αισιόδοξος για την επιτυχία, αρκεί να το πιστέψουμε. Και εδώ συμφωνώ μαζί σου Eurobags, ότι αν το κάνουμε έστω και για δοκιμή και πετύχει, ολόκληρη η Ευρωπη θα ακολουθήσει το παραδειγμά μας, ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ. Είμαι σίγουρος ότι οι λαοί έχουν καταλάβει τι τους περιμένει. Μετά από εμάς είναι η σειρά τους. Τα πρόβατα ανατρέφονταν και αρμέγονταν τόσα χρόνια μια χαρά, αλλά οι ιδιοκτήτες της φάρμας έκαναν συμβολαιο με κρεοπώλες.

    Δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες για το μέγεθος του επιτεύγματος, αφού η αόρατη δύναμη που απειλεί να μας καταπιεί την πατρίδα, είναι απείρως δυνατότερη. Η αναλογία δυνάμεων είναι ακόμα μεγαλύτερη και απο το Λεωνίδα και τους τριακοσιους* σε σχέση με τον περσικό στρατό.

    Εναν ισχυρότερο αντίπαλο δεν τον πολεμάς κατα μέτωπο.

    Του τη φέρνεις!

    Και σε αυτο νομίζω ότι είμαστε σαν λαός αυθεντίες.

    Η πολιτική ανυπακοή είναι δρόμος περπατημένος, δοκιμασμένος και αποτελεσματικός. Οι σκεψεις που παρατίθενται δεν είναι καινουργιες. Ούτε ριζοσπαστικές. Είναι πολύ παλιές.

    Αυτό που αλλάζει σήμερα, είναι το μέγεθος της επιτυχίας που μπορεί να επιτευχθεί. Διότι το σύστημα λειτουργεί επάνω μας, εμεις αγοράζουμε, εμείς πουλάμε, εμείς τρέχουμε, εμείς σκάβουμε, εμείς εμείς εμείς... Τώρα το σύστημα θέλει να απαλλαγεί από εμάς, δε μας χρειάζεται πια.

    Γι αυτό, ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ!

    Ανώνυμε.

    Στο δρόμο πρέπει να βγούνε ταυτόχρονα ο κλασικός εκπρόσωπος της μεσαίας τάξης που κατάλαβε ότι η επίθεση γίνεται εναντιον του και ο άνεργος εδώ και καιρό. Ο χριστιανός με τον μουσουλμάνο. Ο Ολυμπιακός με τον Πάοκ. Οποιος δεν έχει πρόβλημα με το φαγητο θα φέρει όσο πιο πολύ μπορεί. Οσες ημέρες θα είμαστε στο δρόμο μέχρι να πετύχουμε τα αιτήματα. Για μερικές ημέρες θα είμαστε στο δρόμο, ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΒΟΛΤΑ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ! ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

    * και δυο χιλιάδες θηβαίοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που με φόβισε ήταν η προοτική που δεν είχα σκεφθεί τόσον καιρό, να τους βολεύει η ανυπακοή.

    Δε θέλω να πιστέψω ότι φτάσαμε στο επίπεδο αυτό.

    Ενα είναι σίγουρο. Οτι αν συνεχίσουμε τον ίδιο δρόμο, θα φτάσουμε.

    Αυτό που είναι σημαντικό είναι να καταλάβει η μεσαία τάξη ότι η επίθεση γίνεται εναντίον της. Να καταλάβει ο αστός, ότι δεν θα είναι πια αστός, κατα πάσα πιθανότητα πολύ γρήγορα, παρά θα είναι παροχέας εξαναγκασμένης εργασίας η θα βλέπει τα ραδίκια ανάποδα.

    Προς το παρόν πάντως, δεν τους βολεύει. Αν ανυπακούσουμε ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ, θα σωθούμε. Αν σταθούμε ενωμένοι, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

    θα παραλύσουμε την Εθνική μας οικονομία. Μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Να δεις εσύ τι πιέσεις θα δεχθεί ο πρωθυπουργός όταν σταματήσει η μηχανή να γυρίζει. Οταν θα δούν και οι άλλοι λαοί πως γίνεται, ΚΑΙ ΦΡΑΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ Γ@ΜΗΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥΣ!

    Η ΚΡΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!

    Η προκήρυξη δε μιλάει για πέντε μέρες. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ! ΔΕ ΠΑΙΖΩ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΑΣ! ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ! ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΘΛΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

    Οι ίδιοι που κουνάμε τα σημαιάκια στις παρελάσεις, χωρίς να μας νοιάζει τι ομάδα, τι επάγγελμα, ηλικία, φύλο, είναι ο διπλανός μας. Αυτοί που πηγαίνουν με την Εθνική Ελλάδος στην άκρη του κόσμου. Αυτοί που θλίβονται επειδή δεν εχουν τα χρήματα να πάνε.

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσον αφορά στο γεγονός ότι η 11/09 είναι Σάββατο, και το θεωρήσαμε αυτό θετικό επειδή:

    Την πρώτη ημέρα ο κόσμος ίσως να είναι διστακτικός. Αν εργάζονταν και δεχόταν πίεση, θα πήγαινε χαμένη η προσπαθεια.

    Αν αντίθετα την πρώτη ημέρα μαζευτούν 100.000 άνθρωποι στην Αθήνα, 50.000 στη Θεσσαλονίκη και 200.000 στην υπόλοιπη Ελλάδα.
    Εκεί ο κόσμος θα μιλάει για την πολιτική ανυπακοή, θα μοιράζει προκηρύξεις σε όσους δεν ξέρουν και περνάνε τριγύρω και οπως δεν ξεχνάω να τονισω, θα έχουν όλοι όσοι μπορούν φαγητό το οποίο θα δίνουν σε όποιον τους ζητήσει και θα το θεωρούν τιμή τους αυτό.

    Οσοι έχουν άφθονο χρήμα, το να νοιώσουν πως είναι να δίνεις, θα είναι πολιτισμικό σόκ φαντάζομαι.

    Ο σκοπός θα είναι να προβληθεί αυτή η συγκέντρωση από όσα τηλεπικοινωνιακά μέσα έχουμε, να ρωτήσει ο κόσμος τι είναι η ανυπακοή, να μάθει, να δει τι μπορεί να πετύχει με αυτήν, και να βγεί στο δρόμο.

    Αν καταφέρουμε και δώσουν λίγη σημασία τα κανάλια, και το θέμα πάρει έκταση, τη δεύτερη ημέρα ίσως έχουμε 200.000 στην Αθήνα και 100.000 στη Θεσσαλονίκη. Την τρίτη ημέρα, που θα είναι εργάσιμη, το συναίσθημα του κόσμου για τον κοινό σκοπό θα πρέπει να φέρει 1.000.000 ανθρώπους στην Αθήνα, και 500.000 στη Θεσσαλονίκη. Την τέταρτη ημέρα και δεύτερη εργάσιμη θα έχουμε φρακάρει όλη την οικονομία.

    Την πέμπτη ημέρα θα κάνουν ότι θέλουμε, η θα παραιτηθούν. Το δεύτερο ακούγεται, αλλά δεν είναι και τόσο τραγικό. Να βγούν νέα κόματα, και να μην ξαναδούμε μπροστά μας κανέναν πολιτικό της σημερινής βουλής. Και από κόματα... Θα φτιαχτούν στο πι και φι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι αν δεν είναι η πέμπτη, δεν πειράζει θα είναι η έκτη, η επόμενη, αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν είμαστε καμιά χίλιοι, να φάμε τα σάντουιτς και να πάμε σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χωρίς να θέλω να απογοητεύσω και από όσα κατά καιρούς και από πολλούς έχουν γραφεί και ειπωθεί ο "έλληνας" είναι εμποτισμένος από το σύστημα ως φαίνεται και δεν αντιδρά.Η κοινωνία που ζούμε έχει καταφέρει να του προκαλεί αταραξία και να ζει τον δικό του λήθαργο.Πολυδιασπασμένος σε ομάδες και πολλές κοινωνικές τάξεις ..τραπεζιτικοί,δημόσιοι υπάλληλοι,υπάλληλοι της βουλής,προστατευόμενοι εργάτες,ξενοδοχουπάληλοι,εφοριακοί,τελωνειακοί,έμποροι,ηλεκτρολόγοι,υδραυλικοί,πολιτικοί συνταξιούχοι,απόστρατοι και άλλοι έχουν η κάθε ομάδα τον δικό τους κώδικα .Διακατέχεται από το σύνδρομο της πολυταξικής ανυπαρξίας.Μπορείτε να το διαπιστώσετε ακόμη και σε κοινωνικές εκδηλώσεις π.χ στα τραπέζια γάμων όπου από δω μεριά συγκεντρώνονται οι εφοριακοί καλεσμένοι από εκεί οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι...τέτοια αποξένωση.Κλίκες εδώ κλίκες και εκεί.Αυτοί Είμαστε.Μάλλον χρειάζεται κάτι άλλο πιο βίαιο για να ταρακουνηθούν και να βγούν στο δρόμο.Μήπως μια απειλή.
    Θυμάμαι διάβαζα κάπου σε ένα γραπτό για ένα στεναχωρημένο ποιητή μέσα σε μια νταλίκα.Πως πάει του λέει ο νταλικιέρης διαβάζουν τα ποιήματα σου- μπα του λέει ο ποιητής ποιός ενδιαφέρεται για ποίηση?
    Στο επόμενο χωριό ο νταλικιέρης κάνει δεξιά και παρκάρει τραβάει μια καραμπίνα λέει του ποιητή να ρθει και αυτός και μπουκάρει στο καφενείο .. ακίνητοι λέει όλοι σας και τους υποχρέωσε με την απειλή να ακούσουν ποίηση.Κάτι τέτοιο εννοώ ότι μας χρειάζετε.
    G.K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://sites.google.com/site/pitago99/home

    και

    http://sites.google.com/site/pitago99/pitago

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ!!!!!!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να κάνω μια … πρόταση;

    Να πάμε όλοι και να αγοράσουμε από 1 καρτέλλα φρέσκα αυγά...
    Να τα αφήσουμε σε ένα μέρος το οποίο (αν είναι εφικτό) να το βλέπει ο ήλιος...
    Στις 11 Σεπτεμβρίου 2010 (και φυσικά όχι μόνο τότε αλλά και στο μέλλον) που θα γίνει η συνάντηση να την πάρουμε μαζί μας αυτή την καρτέλλα, με τα κλούβια πλέον αυγά...
    Πιστέψτε με...
    Είναι το καλύτερο "πολεμοφόδιο" απέναντι σε οποιονδήποτε...
    Θα δείτε να διαλύονται οι αστυνομικές μονάδες σε χρόνο μηδέν... γιατί απλά δεν θα αντέχουν την βρώμα στα ρούχα τους και στον εξοπλισμό τους (π.χ. ασπίδες)
    Ασε που αν πέσουν μερικές δεκάδες τέτοια "πυρηνικά" αυγά στην είσοδο της Βουλής δεν θα ξαναμπεί μέσα κάποιος για πολλές πολλές μέρες...
    Επίσης αν ρίξετε ένα (και μόνο ένα τέτοιο αυγουλάκι) μέσα σε μια αστυνομική κλούβα απλά την ... αχρηστεύετε...
    Ο … ΠΡΟΤΑΣΕΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητοί μας,
    Θέλουμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (επιτέλους) όχι μόνο για τα ανωτέρω αλλά και για το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.
    Με θαλασσινούς χαιρετισμούς
    Exantas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλα μου ακουγονται ολα, αλλα απορω γιατι επιλεχτηκε αυτη η ημερομηνια; για καποιους συμβολιζει πολλα, οχι ομως για τους ελληνες. καπου διαβασα ενα σχολιο καποιου που ελεγε πως ειναι ολο φτιαχτο επειδη τελος αυγουστου θα κατεβουν στην ελλαδα οι ευρωμπατσοι. θα εχουν ετσι μια πρωτη ευκαιρια να μας δωσουν ενα μαζικο μαθημα ωστε να μην ξανασηκωσουμε κεφαλι και πως γι' αυτο, μεχρι και τα μμε παροτρυνουν τον κοσμο σε ανυπακοη. θα ηθελα μια απαντηση απ' τον συντονιστη αν ειναι δυνατον. προσωπικα πιστευω πως θα ειναι πολυ αργα. το συνηθιζουν καθε αυγουστο να μας πιανουν στην ηλιοθεραπεια για να ψηφιζουν ο,τι θελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ..11η Σεπτεμβριου,ειπατε;;

    ..Ευχαριστω,δεν θα παρω..

    ..βρε σεις,γκαλοπακι κανετε,για να δειτε,ποσο ειναι εντυπωμενη συνειρμικα,αυτη η μερα..μαιμου στον ελληνικο πληθυσμο,κλπ,κλπ;;

    ..στην συγκεντρωση θα ελθω,για να δω τι ''παιζει''..οταν και εαν..

    ..με ''φραπεδακι''..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 10:22 σε λυπάμαι...

    miky,

    Σε σχόλιο μου πιο πάνω, θα δείς το λόγο για τον οποίο επιλέχθηκε η ημεροηνία.

    Πιστεύω ότι ΑΝ ΔΕΝ κατέβουμε ειρηνικά θα έρθουν οι Ευρωμπάτσοι.

    Σκεφτείτε το λίγο. Να πάρουμε τις γυναίκες μας, τα παιδιά μας, ένα σακίδιο σάντουιτς τα οποία είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε, και νερό.

    Ειρηνικά, χωρίς συνθήματα, πανώ και φωνές.

    Μόνο με την προκήρυξη.

    Ζητάμε μόνο δημοψήφισμα.

    Ποιά αστυνομία θα επιτεθεί σε τέτοιο πλήθος;



    Αν αντίθετα συνεχίσουμε τις διαδηλώσεις και αυτά που κάναμε μέχρι τώρα, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν προβοκάτσιες όπως και στο παρελλθόν, και τότε θα γίνει αυτό που φοβάστε.

    Οχι άλλες διαδηλώσεις. Είναι αναποτελεσματικες. Η παρτίδα είναι εις βάρος μας.

    Νομίζω ότι η πολιτική ανυπακοή δεν προσφέρεται για προβοκάτσιες και επεμβάσεις.

    Αν επιτεθεί αστυνομία σε ειρηνικό πλήθος με παιδιά, θα πέσουν οι μάσκες... Αν έχουν φτάσει εκεί, τουλάχιστον να το ξέρουμε... Μη ζείτε με το φόβο.

    Το φόβο σας τον έχουν φυτέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΤΑΣΕΟΛΟΓΕ...

    Για αρχή θα πρότεινα να λείπουν τα αυγά.

    Αν είμαστε χιλιάδες, θα είμαστε ήρεμοι, σε κυριακάτικη βόλτα. Ούτε φωνές, ούτε αυγά.

    Αν είμαστε καμια χίλιοι, τότε θα συζητήσουμε τα αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Exanda, προσέθεσα το μεταναστευτικό στην καινούρια ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ - ΡΟΔΟΣ12 Ιουλίου 2010 στις 1:41 π.μ.

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ{ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ}ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ,8 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ.

    ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΦΩΝΑΖΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ ΜΕ ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΡΕΛΟ,ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ,ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΠΕΡΕΙΜΕΝΟΥΜΕ!!

    ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ....ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΑΠΟ ΡΟΔΟ.ΤΑ ΞΑΝΑ ΛΕΜΕ.

    Υ.Γ.ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΑΛΙΚΗ,Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΟ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ..em,σε παρακαλω..μη μου το κανεις αυτο..

    ..δεν πας καλυτερα,διακοπες στο Ισραηλ;..κι ασε την 11η Σεπτεμβρη να την χειριστουν οι Αμερικανοι..συμβολικα..

    ... η αποστολη σου,εχει ξεπεσει..

    ..εισαι σε αμυνα κι εγω δε σε λυπαμαι καθολου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν μπορώ να δω το συνειρμό ο οποίος σε οδήγησε στη σύνδεση της προκήρυξης με την Αμερική ή το Ισραήλ.

    Αν έχεις κάτι στο μυαλό σου, παρακαλώ να το μοιραστείς μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. OLA ORAIA KAI KALA !! Outopika tha elega ... KSexnate pollous PARAGONTES ...opos tin ZESTI ...opos oti POlU Mono me to akousma tis Imerominias tha skeftontai ALLA ....GIA PARADEIGMA .... POIOS THA PROSTATEPSEI TO PLITHOS KAI TIS OIKOGENEIES pou thelete na kateboune apo tous ANARXIKOUS pou tha ekmetaleutoune Tetoia maza gia na dimiourgisoune MPAXALA ???????? poios mporei na Enguithei ? Kai poios apo sas tha parei tin EUTHINI ean ginei kati tetoio ? MIPOS ESEIS POU TO ORGANONETE ??? Tuxaio pou erxontai oi Eurompatsoi ? DEN NOMIZO ! AFOU THELETE DIAMARTURIA ...SAS PROTEINO TO EXIS !!! NA MIN BGEI KANENAS ! MA KANENAS APO TO SPITI TOU !!! OI POLEIS NA GINOUN MIA BDOMADA FANTASMATA ! To idio apotelesma tha exei ... na paralusei i oikonomia , na PAROUNE TO MATHIMA tous ..kai fusika den tha kindineuei kaneis APO KANENAN ...oute apo autous pou tha ekmetaleutoune katastaseis ...opoios katalabe katalabe ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμε...

    Δεν μπορώ να φανταστώ τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονταν επεισόδια σε μια παρέλαση ή τη βραδιά που γιορτάζαμε την κατάκτηση του Euro.

    Δεν υπάρχει στρατός ούτε αστυνομία που θα τολμούσε να τα βάλει με τέτοιο πλήθος.

    Την υποψία σου ότι μπορεί να είμαι βαλτός δυστυχώς δεν μπορώ να σου την αλλάξω. Θα πρέπει να καταλήξεις σε δικό σου συμπέρασμα διαβάζοντας τα δυο άλλα μου blog τον Θαλαμοφύλακα και τον Αριστοκράτη. Μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις μαζί μου στο thalamofilakas @ hotmail . gr

    Για την ημερομηνία εξήγησα παραπάνω.

    Αν ήμουνα βαλτός, θα είχα επιλέξει αλλη ημερομηνία και έτσι δε θα περνούσε καν από το μυαλό σου. Ισως πάλι, να είμαι, και να επέλεξα αυτή την ημερομηνια για να σου πω αυτά και να πιστέψεις ότι δεν είμαι βαλτός. Ισως και να μην είμαι, αλλά για να μη νομίζεις ότι δε θα επέλαγα αυτή την ημερομηνία επειδή θα πίστευες πως ήμουνα, τελικά να την επέλεξα.

    Αυτά είναι άσχετα.

    Αν δεν κατέβεις τώρα στο δρόμο, μετά θα είναι αργά. Μόνο όλοι μαζί θα επιτύχουμε. Αρα χρειαζόμαστε συγκέντρωση. Να δουμε και να δείξουμε πόσοι είμαστε εμείς οι αγανακτισμένοι με το ξεπούλημα της Ελλάδας. Να δούμε και να δείξουμε τη δύναμή μας.

    Εγώ θα κατέβω με τα παιδιά μου όπως γράφει η προκήρυξη.

    αν δεν κατέβεις εσύ, και όλοι οι εσύ, τότε ναι, ίσως να κινδυνέψω και εγώ και τα παιδιά μου.

    Αν έρθεις εσύ και όλοι οι εσύ, τότε δεν θα κινδυνέψει κανένας.

    Δε φοβάμαι να βγώ βόλτα στην χώρα μου. Ακόμη και εάν έχω δώσει ραντεβού με πάρα πολύ κόσμο. Αν πρέπει να φοβάμαι, θέλω να το ξέρω. Οποιος φοβάται να βγεί βόλτα στην πατρίδα του, δεν είναι ελεύθερος.

    Αυτός που θυσιάζει την ελευθερία του για να γλιτώσει τη ζωή του δεν αξίζει κανένα από τα δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βενιαμήν Φρανκλίνος (αν θυμάμαι καλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμε 13 Ιουλίου 2010 11:29 μ.μ.

    Η ιδέα του ενιαίου ψηφοδελτίου με βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟ.

    Ο συντονιστής είναι blog, όχι γιατί θα έχει αναρτήσεις, αλλά γιατί το περιβάλον του blogger είναι πολύ φιλικό και στήνεις ωραία site πολύ γρήγορα. Και τζάμπα.

    Εφτιαξα ένα ακόμα blog τον Εισηγητη, όπου έχω συλλεξει κάποιες κατα τη γνωμη μου πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Δες http://isigitis.blogspot.com

    Θα την υποστηρίξω όσο μπορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το προσέθεσα ως αίτημα για δημοψήφισμα.

    Νομίζω ότι όποιος έχει αντιληφθεί το μέγεθος της συμφοράς στην οποία μας έχουν ρίξει τα κόμματα και συμφωνεί με το αίτημα δημοψηφίσματος για τα υπόλοιπα, θα συμφωνήσει και με αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οταν θελεις να κανεις μια κινηση για το κοινο καλο, δεν μιλας μονο για ελληνες, μιλας για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.Γνωριζεις πολυ καλα πως, παρολο που η πλειοψηφια ειναι κατα του ΔΝΤ, δεν εχουν ολοι τα ιδια πιστευω. Δε μπορει να θελεις να προκαλεσεις ξεσηκωμο ο οποιος (χαρη σε καποια απο τα στοιχεια της προκυρηξης) μπορει να μετατραπει σε ενα πατριωτικο εως και εθνικιστικο παραληρημα και ταυτοχρονα να θελεις να ξυπνησεις ολοκληρη την ευρωπη και την ανθρωποτητα...
    Και να βλεπω απο κατω ελεινα σχολια τυπου "ποιος θα μας προστατευσει απο τους αναρχικους" λες και οι αναρχικοι τοσα χρονια φωναζουνε υπερ του καπιταλισμου και της νεας ταξης...και οι υπολοιποι ενοχλουνταν πινοντας τη φραπεδια τους περιμενοντας ενα δευτερο euro2004...

    'Η με τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ για την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ή με τους ελληνες,γαλλους,πορτογαλους για να ερθουν μετα απο καποια χρονια οι πονηροι και να μας βαλουν να ξανασφαχτουμε για πατριδες και θρησκειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν μιλάμε μόνο για Ελληνες.

    Σε αυτή τη φάση όμως πρέπει να μιλήσουμε και γι αυτους. Αν σωθούμε ως Ελληνες, θα σώσουμε και τον κόσμο που θα δει έναν τροπο να γλιτώσει τη λαίλαπα.

    Προφανώς όταν μιλάς για κάποια στοιχεία της προκήρυξης αναφέρεσαι στο νομο Ιθαγένειας, και στην απομάκρυνση του Τούρκικου προξενείου.

    Δεν ξέρω πως μπορεί κανείς να είναι αναρχικός ή δημοκράτης, και να συμφωνεί να γίνει δημοψήφισμα για το ερώτημα που συμφωνεί αυτός, αλλά να μη θέλει να γίνει δημοψήφισμα για αυτό με το οποίο διαφωνεί.

    Προσωπικά μπορεί να μην συμφωνώ με όλα τα αιτήματα δημοψηφισματος. Ομως υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που αγωνιούν για τα θέματα αυτά.

    Δεν είμαστε κατάλληλοι να κρίνουμε τι θα βγεί σε δημοψήφισμα και τι όχι.

    Ας βγούν, και αν το αίτημα είναι παράλογο, ο κόσμος θα το αρνηθεί. Αν το δεχθεί, υποχρεουμαστε να τηρήσουμε την αποφασή του.

    Για το σχόλιο με τους αναρχικούς συμφωνώ απόλυτα μαζι σου. Δεν είμαι αναρχικός, αλλά παραδέχομαι την μαχητικότητα και την αυθεντικότητα των πραγματικων αναρχικών. (Οχι αυτών με τις κουκούλες - που δεν ειναι καν αναρχικοί).

    Τέλος, δε δέχομαι το δίλημμα ή η ανθρωποτητα ή η Ελλάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να είναι η ανθρωπότητα μέσα από την Ελλάδα. (Δες και το πρώτο σχόλιο).

    Μπορώ να είμαι Ελληνας και να μη σφάζομαι για ολα αυτά που αναφέρεις. Μπορώ να νοιώθω Ελληνας, και να αγωνίζομαι για τον κόσμο. Αυτό βέβαια απαιτεί αλλαγή στη σημερινή νοοτροπια και δυστυχώς θα αργήσει να γίνει. Μέχρι να γίνει, έλα να σταματήσουμε τη μπουλντόζα που ερχεται να γκρεμίσει το σπίτι μας...

    τα άλλα θα τα βρουμε μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Νομίζω ότι ειδικά οι αναρχικοί θα έπρεπε να συμμετέχουν σε μια τέτοια κίνηση.

    οχι οργανωμένα σαν αναρχικοί με πανώ και συνθήματα, αλλα σαν άτομα που αρνουνται να παίξουν ενα παιχνίδι στο οποίο κορώνα - γράμματα χάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολύ καλή η πρωτοβουλία και μακάρι να βρει ανταπόκριση από το λαό, αλλά η μεταγενέστερη προσθήκη αιτημάτων δε νομίζω ότι είναι καλό (εννοώ φυσικά τα θέματα ιθαγένεια και τουρκικό προξενείο). Πρώτα πρώτα τίθεται ένα θέμα αξιοπιστίας. Δηλαδή: διαβάζει κάποιος την αρχική προκήρυξη (με την οποία συμφωνώ προσωπικά 100%) και σκέφτεται "καλό, θα το κάνω". Κατεβαίνει μετά την ημέρα εκείνη και διαπιστώνει ότι έχουν προκύψει και άλλα αιτήματα, τα οποία, κατά τη γνώμη μου, δε βρίσκουν την ίδια απήχηση στον κόσμο, όσο τα προηγούμενα. Και συγκεκριμενοποιώ:
    1. Για το δημοψήφισμα: είναι ένα θέμα που το έχει σηκώσει συγκεκριμένο κόμμα και άλλα εθνικιστικά και ακροδεξιά μορφώματα, ιστολογία κλπ. Θεωρώ ότι τα δημοψηφίσματα, γενικά, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη κατεύθυνση της άμεσης και πραγματικής δημοκρατίας. Όμως δε μπορεί να τίθενται θέματα για δημοψήφισμα τα οποία αν εφαρμοστούν παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα. Για παράδειγμα τι θα λέγατε να γίνει ένα δημοψήφισμα με αίτημα τη φυσική εξόντωση μιας μειοψηφίας (ρομά, ομοφυλόφιλοι και άλλοι "ανεπιθύμητοι"); Αν, στην ακραία και απίθανη περίπτωση αν θέλετε, γινόταν ένα τέτοιο δημοψήφισμα και επικρατούσε το ΝΑΙ; Ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα, δε γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες της σχετικής νομοθεσίας, όμως θεωρώ αυτονόητο άνθρωποι που μένουν και εργάζονται στη χώρα για 5-10 χρόνια, να μη ζουν υπό το καθεστώς του φόβου ότι ανά πάσα στιγμή θα απελαθούν και θα καταστραφεί η όποια ζωή έχουν χτίση εδώ. Ή ακόμη περισσότερο, παιδιά που γεννήθηκαν και για όλη τους τη ζωή μένουν εδώ, τι υπηκοότητα να έχουν; Από μια χώρα που δεν έχουν δει ποτέ;
    2. Για το τουρκικό προξενείο, νομίζω ότι η σημαντικότητα του θέματος δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα αιτήματα. Με αυτή τη λογική να βάλουμε και αίτημα για την ονομασία της ΠΓΔΜ, και άλλα θέματα και να φτιάξουμε καμιά λίστα με 100...
    Και τα δύο θέματα, αν γίνουν πραγματικότητα όλα τα υπόλοιπα αιτήματα (που θα σημαίνει και μία αλλαγή στη διακυβέρνηση), μπορούν να αποτελέσουν θέμα διαλόγου μεταξύ λαού και μίας κυβέρνησης που θα ενδιαφέρεται για αυτόν και όχι για άλλους...
    Αιτούμαι λοιπόν την επαναφορά στην αρχική προκήρυξη, όπως αυτή έχει παρουσιαστεί σε όλα τα σχετικά ιστολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μαζι σας παιδια και ότι μπορέσουμε θα κάνουμε. Θερμή παράκληση να αλλάξετε την 11η Σεπτεμβρίου, παραπέμπει σε Αμερικανιά και, συγνώμη κιολας, αυτήν την μάσκα του V , παραπέμπει σε Holywood. Ακουσα και απο άλλους οτι αμφιβάλουν για την πορεία ακριβώς για αυτά τα δυο που σας ανέφερα. Ευχομαι να λάβετε υπόψιν ότι παρατήρηση έχουμε κάνει για την μαζικότητα που χρειαζόμαστε. Πιστεύω ότι και ο Greg έχει δίκαιο.
    ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΕ και ότι μας χωρίζει να το αλλάξουμε.
    ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φίλε greg.

    Ευχαριστώ για το σχόλιο σου, το οποίο φαντάζομαι ότι δεν είναι μόνο δικο σου.

    Εχεις δίκιο.

    Δε συμφωνώ με τις θέσεις σου στο θέμα του μεταναστευτικού και του προξενείου, αλλά έχεις δίκιο στο ότι δεν επρεπε να αλλαχθούν τα αιτήματα εκ των υστέρων.

    Ο λόγος για τον οποίο θεώρησα ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει προβλημα είναι το ότι ζητάμε "Δημοψήφισμα για επανεξέταση" του μεταναστευτικού, και όχι για παντελή κατάργηση και επαναφορά στο προηγούμενο.

    Η προσωπική μου θέση είναι κάπου ανάμεσα στη δικη σου, και την ακραία τοποθέτηση της πλήρους αποβολής. Θεωρώ και τη δική σου θέση ακραία. Διότι πρόβλημα με το μεταναστευτικο νομοσχέδιο, υπάρχει.

    Ανάμεσα στη θεση ότι πρέπει να πετάμε τους μετανάστες στη θαλασσα ή να τους φορτώνουμε και να τους στελνουμε αλλού και στη θέση ότι όποιος βρεθεί στη χώρα μας θα πρέπει να του δίδεται Ελληνική ιθαγένεια με διαδικασίες express, υπάρχουν και ενδιάμεσα.

    Δε λέμε όχι στην προστασία των μεταναστών. Να υπάρχει όμως έλεγχος και να αποδίδεται στους έχοντες τις νόμιμες προύποθέσεις ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, και όχι Ιθαγένεια. Το νομοσχεδιο αυτο που ψηφίστηκε, είναι μια παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία και δεν ξανάγινε ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    Εχω γνωστους που εργάζονται στην πολιτογράφηση και μου λένε φρικτά πράγματα.

    Δε μπορώ επίσης να δεχθω τη λογική:

    "Για το δημοψήφισμα: είναι ένα θέμα που το έχει σηκώσει συγκεκριμένο κόμμα και άλλα εθνικιστικά και ακροδεξιά μορφώματα, ιστολογία κλπ. "

    γιατί με τη λογική αυτή, δεν θα απαιτήσω την άρνηση πληρωμής δημοσιου χρέους επειδή την υποστηρίζει το ΚΚΕ, δε θα απαιτήσω την επανεξέταση του μεταναστευτικου επειδή την υποστηρίζει το ΛΑΟΣ κ.ο.κ.

    Είναι βέβαιο ότι δια της ατόπου απαγωγής, δε θα έχω αίτημα στο τέλος.

    Φυσικά δε μιλάμε για δημοψήφισμα εξαφάνισης των ομοφυλόφυλων και άλλα τέτοια.

    αυτό που κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να ζητήσουμε, είναι να εξετασουμε το ζήτημα ορθολογικά και λαμβανοντας υπ΄όψη τη θεληση του Ελληνικου Λαού να αποφασίσουμε επιτέλους ΕΜΕΙΣ μία μεταναστευτικη πολιτική ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ και ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ. Είμαι βέβαιος ότι αν γίνειι δημοψήφισμα δε θα αποφασίσουμε να πετάμε τους μετανάστες.

    Θα διαφωνήσω μαζί σου και στο θεμα του Τούρκικου Προξενείου.

    Δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ να υπάρχουν τόσα Προξενεία στην περιφέρεια ανατολικης Μακεδονίας και θράκης. Των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης αρκούν.

    Φυσικά, θα πρέπει να δαπανηθούν χρήματα και να επενδύσουμε στην περιοχή, πράγμα που δεν έχει κανει καμία προδοτική κυβέρνηση μεχρι τώρα, ώστε ι ντόπιοι πληθυσμοι να έχουν δουλειές, να γίνονται έργα και να ευημερούν, και όχι να τους έχουμε ΣΚΟΠΙΜΑ παραπεταμένους όπως κάνουμε μέχρι σήμερα.

    Συμφωνώ ότι το αίτημα του Προξενείου θα πρέπει να συνοδεύεται απο μια πολιτικη αναππτυξης των περιοχών. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και εάν δεν απομακρύνονταν το προξενείο δε θα φοβόμασταν.

    Το γεγονός ότι σήμερα το Ελληνικό κράτος δε στηριζει καθόλου τις περιοχές αυτες σε αντίθεση με την Τουρκία που επενδύει πάρα πολλά χρήματα και σε συνδιασμό με τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΝΗΣΥΝΗΤΙΚΟ.

    Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγωνιούν για το θέμα. Είναι δικαίωμα τους σα λαός να αποφασίσουν αν επιτρέπουν τόσα προξενεία στη θράκη, και εάν επιθυμουν την παρουσα πολιτική στην περιοχή. Ενας τέτοιος είμαι και εγώ. Δεν ξέρω αν αυτο είναι εθνικιστικό.

    Ο όρος "εθνικιστικό" έχει γίνει ένα κουτί λαδομπογιά, με την οποία βάφουμε οτιδήποτε δεν ταιριάζει με τη δική μας προσωπικη πεποίθηση.

    Η προσθηκη των αιτημάτων σαν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, νομίζω ότι δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των αρχικών αιτημάτων. Θα πρέπει να ειμαστε πραγματικοί δημοκράτες όχι μόνο με τα αιτήματα με τα οποία συμφωνούμε, αλλά και με των υπολοίπων.

    Αν πάλι κάνω λάθος και η κίνηση μου αυτή απωθεί τους συμμετέχοντες, είμαι διατεθεμένος να την αλλάξω. Δείτε το δημοψήφισμα στο τέλος της σελίδας.

    Αν αποφασίσετε ότι πρέπει να επαναφέρω τα αρχικά, θα το κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η προκύρηξη μου ήρθε μέσω mail από φίλο πρίν τέσσερις ημέρες.
    Ξέρετε, τα mail που λαμβάνουμε και στη συνέχεια αποστέλλουμε ομαδικά.
    Το ίδιο θα κάνω και τώρα...
    Μόνο που τώρα θα συμπληρώσω:
    "Γιάννη, Θοδωρή, Δήμητρα, Κατερίνα, ... ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ... Λεωνίδας"

    Να κάνουμε κάτι επιτέλους! Έξω από κόμματα, παρατάξεις, χρωματιστές σημαιές και δεν ξέρω τι άλλο. Ως απλοί αλλά ενεργοί πολίτες. Για εμάς και τα παιδιά μας "ρε γαμώτο"!





    Υ.Σ 1. Το θέμα της ημερομηνίας προσωπικά δεν μου δημιούργησε κανένα παράξενο συνειρμό. Το θέμα θεωρώ είναι καθαρά πρακτικό.
    Η μάσκα από την άλλη μου έφερε χαμόγελο... Έχω δει την ταινία αρκετές φορές και κάθε φορά αναρωτιέμαι το ίδιο πράγμα: Είναι ταινία ή ντοκυμαντέρ;

    Y.Σ 2. Το πιο εύκολο είναι να προτείνουμε θέματα και αιτήματα ώστε να τα προσθέσει στη λίστα. Υπάρχουν μυριάδες. Και απαιτούν λύση.
    Μάλλον όμως, σε πρωτή φάση, καλά να μην πλατιάζει το κείμενο.
    Πρώτα δίνεις το φιλί της ζωής σε κάποιον και μετά δένεις το σπασμένο του χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η πιο ενθαρυντική παρατήρηση.
    Νά σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Με λύπη έχω αρνηθεί την προσθήκη αιτημάτων που προσωπικά θεωρώ σωστά, γιατί πιστεύω ότι η προσθήκη και άλλω αιτημάτων θα διχάσει αντί να ενώσει.

    Οπως πολύ σωστά αναφέρεις, να σώσουμε τώρα τον ασθενή, και μετά τα άλλα θα γίνουν εύκολα.

    Αν πετύχει η 11/09, με τον ίδιο τρόπο θα απαιτούμε δημοψήφισμα για οτιδήποτε μας απασχολέι και μας αφορά, μέχρι να μη χρειάζεται να βγαίνουμε στο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η ίδια ακριβώς κίνηση ετοιμάζεται και από μια άλλη ομάδα σε διαφορετική ημερομηνία.
    6 Σεπτεμβρίου 2010.
    Πληροφορίες εδώ: http://www.getgreeceback.com

    Δεν ξέρω ποιος την σκέφτηκε πρώτος αυτήν την κίνηση και δεν με απασχολεί. Δεν είμαι οπαδός των πνευματικών δικαιωμάτων...

    Για να έχει όμως επιτυχία αυτή η κίνηση χρειάζεται συντονισμός και όχι εγωισμός. Δεν θα γίνουμε σαν τους λεγόμενους αριστερούς που δεν είναι ικανοί να ενωθούν ούτε σε μια κοινή διαδήλωση και διοργανώνουν 15 διαφορετικές ξεχωριστές πορείες για το ίδιο θέμα. Συντονιστή έλα σε επαφή με τους ανθρώπους απ' το site που παραθέτω και συντονιστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Θα επαναφερω το θεμα της ημερομηνιας, ΔΕΝ γραφω, μόνο, την προσωπική μου άποψη ( το έχω πεί σε καμια πενηνταρια ανθρωπους και όλοι κάνουν την ίδια, ειρωνική παρατήρηση περι δυδιμων πύργων ) Τι στο καλό δηλαδη τόσα Σαββατα έχει ο Σεπτέμβρης... Ρωτήστε και άλλους, δεν γίνεται εγω να το ακούω και εσεις όχι. Τα περι δεν έχει και τόση σημασία είναι περίεργα αν μη τι άλλο... Τι θα λέγατε να επαναστατήσουμε την 4=η Ιουλίου και να βάζαμε αφίσα την Λάρα Κροφτ! Ε ; καλή ιδέα ;
    ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμε, στην ψηφοφορία φαίνεται ότι οι περισσότεροι διαφωνούν μαζί σου.
    Είσαι δυστυχώς μειοψηφία. Η κίνηση θα συνεχιστεί ως έχει. Νομίζω ότι είναι αρκετά δημοκρατικό.

    Ελπίζω επίσης να συμμετέχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Διευκρινίζω, για τα δύο συμπληρωματικά αιτήματα, ότι δεν ήταν σκοπός μου να προβάλω τη γνώμη μου για αυτά, όσο το ότι προέχει να γίνουν τα υπόλοιπα, οπότε θα μιλάμε πλέον για μία κυβέρνηση που θα εκφράζει τη λαϊκή βούληση, και εφόσον και αυτά στηρίζονται από αυτή, θα γίνουν πράξη.

    Για την ημερομηνία θα έλεγα να αλλαχτεί ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ γιατί, από ότι ακούω στις 11 Σεπ. θα γίνεται χαμός στη Θεσσαλονίκη, με τη ΔΕΘ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Greg,

    Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου για την προσθήκη των αιτημάτων. Αναγνώστες μου έχουν ζητήσει να προσθέσω και άλλα, με τα οποία ενώ συμφωνώ, δεν τα προσθέτω για να μην μπερδέψουμε τον κόσμο.

    Νομίζω ότι ο Ανώνυμος παραπάνω το έθεσε με τον πιο καλό τρόπο:

    "Y.Σ 2. Το πιο εύκολο είναι να προτείνουμε θέματα και αιτήματα ώστε να τα προσθέσει στη λίστα. Υπάρχουν μυριάδες. Και απαιτούν λύση.
    Μάλλον όμως, σε πρωτή φάση, καλά να μην πλατιάζει το κείμενο.
    Πρώτα δίνεις το φιλί της ζωής σε κάποιον και μετά δένεις το σπασμένο του χέρι. "

    Για την ημερομηνία, δεν ξέρω αν θα γίνει χαμός με την έκθεση και τι είδους χαμός θα γίνει. Δεν μας λες που το άκουσες, γιατί είμαι Θεσσαλονικιός και δεν άκουσα τίποτα για κανέναν χαμό.

    Αν φοβάσαι τις 11/09, τότε έλα στις 12/09 που είναι Κυριακή.

    Ετσι κι αλλιώς, ο σκοπός είναι Σάββατο και Κυριακή να υπάρχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου, ώστε τη Δευτέρα να παραλύσουμε την οικονομία.

    Προσωπικά δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.

    Το ίδιο λέει και η δημοσκόπηση παρακάτω.

    Αν αλλαχθεί τώρα η ημερομηνία, θα πάνε όλα στράφη. Για τον λόγο αυτό δεν θα την αλλάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Για την ημερομηνία 06/09 και την άλλη κίνηση που "μοιάζει" με το συντονιστή, δε θα σχολιάσω άλλο. Οτι είχα να πω το λέω εδώ.

    http://sindonistis.blogspot.com/p/mentor.html

    Διαβάστε το και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

    Οποιος πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει σύγκλιση, να με ενημερώσει για τον τρόπο που πιστεύει ότι μπορεί να γίνει αυτό.

    Είμαι μηχανικός στο επάγγελμα, δουλεύω όλη μέρα στα εργοτάξια και ξενυχτάω τα βράδια να κρατήσω το κερί του συντονιστή αναμμένο.

    Δεν μπορώ ούτε έχω όρεξη να πολεμήσω web designers και λοιπούς επαγγελματίες του χώρου του internet και της διαφήμισης.

    Ούτε μπορώ κάθε φορά που θα έχει κι άλλος την ίδια "φαεινή" ιδέα να αναθεωρώ εξ αρχής όλα τα στοιχεία της κίνησης. Είναι ο μόνος τρόπος για να μη γίνει τίποτα.

    Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι δε χρειάζεται πόλεμος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχω link στη σελίδα αυτή.

    Ας πάμε και στις 06/09 ώστε αν υπάρξει συμμετοχή να μείνουμε εκεί και να έχει γίνει η δουλειά μας.

    Αν δεν υπάρξει, θα πάμε στις 11/09.

    Ελπίζω ότι δε θα χρειαστεί να αναφερθώ ξανά στο θέμα.

    Ευχαριστώ για την κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ευχαριστώ em για την απάντηση σου. Κατανοητά τα όσα αναφέρεις και όσα παραθέτεις στο παραπάνω link. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.

    Όσον αφορά για τις ημερομηνίες έχω να πω ότι δεν χρειάζεται να κολλάμε σε αυτές. Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ έκανε μια πρόταση όπως και οι άλλοι κάναν μια άλλη πρόταση. Παιδιά ο καθένας μας έχει μυαλουδάκι και κρίνει, δεν χρειαζόμαστε βοσκούς. Ας βγει ο καθένας όποτε και αν θέλει στον δρόμο. Μια μέρα πριν, μια μέρα μετά, μια βδομάδα πριν μια μια βδομάδα μετά, δεν χάλασε ο κόσμος. Το θέμα είναι να δοθεί η σπίθα. Η ημερομηνία και ποιος θα ξεκινήσει πρώτος ελάχιστη σημασία έχουν. Αλλά όποιος έχει κατά νου να καπελώσει την οργή του λαού, μαύρο φίδι που τον έφαγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ειναι αληθεια οτι μια τετοια κινηση/λαικη συγκεντρωση θα μπορουσε θεωρητικα να επιφερει αποτελεσματα.. αλλα δυστυχως δεν νομιζω να ειναι ετσι.
    Ειμαι επιχειρηματιας, μεγαλωμενος μεσα στο καπιταλιστικο συστημα και θεωρητικα δεξιος, αλλα πανω απο ΟΛΑ ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ και θεωρω την πατριδα μου ιερη!
    Η γνωμη μου ειναι οτι Η ΜΗΧΑΝΗ ειναι πολυ ΙΣΧΥΡΗ για να σταματησει με μερικες χιλιαδες ή εκατονταδες χιλιαδων που θα κανουνε καθηστικη διαμαρτυρια.. αρκουν μερικα ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΑ για να μαζεψουνε χιλιαδες ΠΡΟΒΑΤΑ..
    Καμμια ΜΗΧΑΝΗ ομως δεν μπορει να λειτουργησει χωρις λαδι και καυσιμο!!..
    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ΕΦΟΡΙΑ, μπορουνε να φερουνε σε απογνωση και το πιο πανισχυρο ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..
    Χωρις ταλαιπωρια, χωρις κινδυνο και εκμεταλλευση απο πονηρους..
    Με τον ιδιο τροπο που αποδεκατισε ο Λεωνιδας τα εκατομμυρια των Περσων στις Θερμοπυλες!
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕΤΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Φίλε greeks,

    Συμμερίζομαι την ανησυχία σου για το μέγεθος του εχθρού. Πράγματι είναι πολύ πιθανό ότι σήμερα η αναντιστοιχία δυνάμεων είναι ακόμα χειρότερη και από αυτή της μάχης των Θερμοπυλών.

    Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε. Αν πράγματι μαζευτούμε μερικές χιλιάδες, δεν είμαι σίγουρος ότι η κίνηση θα αποτύχει. Μπορεί να μην έχει από την πρώτη ημέρα τη μαζικότητα που χρειάζεται, αλλά αν ο κόσμος ενθαρρυνθεί και συνεχίσει ίσως την αποκτήσουμε.

    Οι προτάσεις σου για συναλλαγές εκτός τραπεζών και άρνηση πληρωμής των χρεών είναι σωστές, αλλά νομίζω ότι είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστούν, γιατί οι άνθρωποι όταν πηγαίνουν στο γκισέ είναι ΜΟΝΟΙ και δε θα τολμήσουν να μην υπακούσουν.

    Αν όμως μαζευτούμε και διαπιστώσουμε ότι είμαστε πολλοί, ο κόσμος θα πάρει θάρρος και θα πετύχουμε πολλά.

    Ας είμαστε αισιόδοξοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΡΑΜΝΟΥΣΙΑ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Θαλαμοφύλακα σε προσθέτω στους συνδέσμους και στηρίζω την κίνηση

    @αλλενάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Harmonic Ecology = MI VIA

    Δεν μπόρεσα να βρω το σχόλιο. Αν δε σε πειράζει εντέγραψε το εδώ, ή γράψε το url...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κάποιος έγραψε (και με αστερίσκο) 300 Σπαρτιάτες και 2000 Θηβαίοι. 700 Θεσπιείς ήταν γαμω την αμορφωσιά σας μέσα, θέλετε να κάνετε και σοβαρό διάλογο... ¨-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Εντάξει ρε ανώνυμε. μη βαράς. Θεσπιείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Το σχόλιο στη ramnusia ήταν εδώ...

    http://ramnousia.blogspot.com/2010/07/blog-post_556.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ποιο είναι το μόνο φορτηγό ΔΧ που κυκλοφορεί;
    ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    Πόσους έχει πατήσει μέχρι στιγμής;
    ΡΩΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ.

    Από ποιο βενζινάδικο γεμίζει;
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ.

    Ποιος μ... έδωσε το δίπλωμα στον οδηγό;
    ΑΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΑΡΟΤΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Να δώσω τα εύσημα στον em για την παράθεση του banner για το getgreeceback.

    Μετά την επισήμανση για την ύπαρξη μιας αντίστοιχης πρωτοβουλίας από τον φίλο Michael Design σίγουρα όλοι αναρωτηθήκαμε γιατί αυτά τα δύο να μην είναι ένα.
    Πήραμε την απάντηση μετά την αποκάλυψη του link που δεν ήταν φανερό εξ΄αρχής και ο καθένας φυσικά έβγαλε τα συμπεράσματά του...
    Ακόμη, ίσως, να πρόσθεσε μερικά ακόμη διαβάζοντας τις συνομιλίες που έγιναν και αναφέρονται στο νέο banner.

    Όπως και να είναι θερμά συγχαρητήρια και πάλι...
    Αυτό έπρεπε να γίνει τώρα! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

    Δεν θα ήταν όμως τίμιο και δίκαιο να υπάρχει και κάτι αντίστοιχο και από την μεριά των φίλων του getgreeceback;
    Τα λόγια και οι πράξεις δείχνουν το ήθος, το ύψος και το βάθος του καθενός...
    Φίλοι του GGB μην το σκέφτεστε...Just do it!


    ΥΣ. 1. Δεν είμαι σε "αποστολή".
    ΥΣ. 2. ..."να τονίσω ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται αρχηγο τώρα. Χρειάζεται ΕΜΑΣ! Δεν είμαστε πρόβατα. Θα σηκωθούμε, θα βγούμε στο δρόμο, και θα αρνηθούμε να παίξουμε το παιχνίδι τους!

    Μετά θα βρούμε και αρχηγό. Τοτε όμως θα έχουμε νοιώσει τη δύναμή μας, και θα την ξέρει κι ο αρχηγός."
    Φιλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Υπάρχει μια ανάλογη κίνηση με την δική σας στο
    http://www.getgreeceback.com/

    Για συνεννοηθείτε μεταξύ σας. Δεν πρέπει να πολυδιασπαστούμε.


    Θραξ Αναρμόδιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Το αιέν αριστεύειν συμμετέχει στην αντίσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μέσα από τουλ. τα BLOGS έχουμε ΟΛΕΣ τις αποδείξεις & ομιλίες όπως αυτή π.χ. :
    Α) 6/11/2009 ( εφημερίδα ΤΑ Ν Ε Α )
    Το έλλειμμα προβλέπεται να φτάσει φέτος σε επίπεδο ρεκόρ 12,7% του ΑΕΠ- ή 30,6 δισ. ευρώ- χτυπώντας συναγερμό, καθώς αποτελεί απειλή όχι μόνο για υψηλότερα πιτόκια δανεισμού της χώρας, αλλά ακόμη και για χρεοκοπία, όπως δεν δίστασε να προειδοποιήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός χθες μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο για το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Ο στόχος του προϋπολογισμού είναι να μειωθεί το έλλειμμα σε μονοψήφιο ποσοστό, στο 9,4% του ΑΕΠ, το 2010.
    Δηλ. ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΟΛΑ από το Νοέμβριο αλλά δεν δανείστηκε τότε με 2,5 % !

    Β)Καμαρώστε με τι ασχολούνται και ποια είναι τα σχέδια τους για την χώρα μας …!
    ¨Τροπολογία που δίνει στη διυπουργική πιτροπή αποκρ/ποιήσεων τη δυνατότητα «αξιοποίησης» πάσης φύσεως περιους. στοιχείων του Δημοσίου, πέραν της Προβλ/μενης από την κείμενη νομοθ. κατέθεσε το υπ. Οικονομικών.Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «στην έννοια της «αξιοποίησης» υπάγεται κάθε είδους συναλλαγή, δικαιοπραξία και εν γένει ενέργεια, ή πράξη, συμπεριλαμβανομένης και της
    μεταβίβασης του περιουσιακού στοιχείου ..!"

    ΔΗΛ. ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ (!) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ & ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ … ( ΑΓΡΟΤΙΚΗ , ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ , Δ Ε Η , ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ,και , και )
    Γ) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ( ΜΝΗΜΟΝΙΟ , ΑΙΓΑΙΟ , ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ.α. )
    Δ) ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ( ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ,ΔΕΗ κλπ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :
    ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ

    Αν συνεργαστούμε ΟΛΟΙ μπορούμε να Φτιάξουμε ένα ευανάγνωστο κείμενο που θα αναδεικνύει & θα αποδεικνύει ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ( στο τέλος η στην πίσω σελίδα(ες) θα γράψουμε τους προδοτικούς Όρους του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ) και το οποίο κείμενο μας θα μοιραστεί – αναρτηθεί – παρουσιαστεί ΠΑΝΤΟΥ ! ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ( ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΜΑΓΑΖΙΑ – ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - ΔΡΟΜΟΙ – FACEBOOK – ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ( πιο ελαφρό ) – Ε-MAIL – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ κ.α. )
    Όπου μπορεί ο καθένας ..! Και φυσικά στο τέλος τις ημερομηνίες που θα πρέπει ΟΛΟΙ να πουν σήμερα θα πάω για την Πατρίδα , τα παιδιά μου , τους προγόνους μου . Έστω την μία ΗΜΕΡΑ αν κατέβουν όλοι η μη προσκυνημένοι Φ ΤΑ Ν Ε Ι ! ! ! Αλλά ακόμη και αν δεν είναι εκατοντάδες χιλιάδες την πρώτη ημέρα αν έχει γεμίσει η Ελλάδα με το κείμενο δεν θα μπορούν να το ¨φάνε¨ … Υπάρχει και ο υπόλοιπος πλανήτης που
    σε ΚΑΘΕ σημείο του υπάρχει είτε Έλληνας είτε κάτι ΕΛΛΗΝΙΚΟ !

    Η Ελλάς κοιμάται έναν ήσυχο ύπνο, και δεν κάνει να τη ξυπνήσετε γιατί τότε θα ξεπεταχτούν σαν χείμαρρος οι δυνατότητές της, που θα σημάνουν για πολλοστή φορά την Αναγέννηση της οικουμένης, ώστε να επαναφέρει στην τάξη όλες τις βάρβαρες φυλές. Αυτός είναι ο στόχος των «δημοκρατικών δυνάμεων» ανά τον κόσμο. Όποιος δε βλέπει ούτε στα δύο μέτρα, δε μπορώ να συμμερίζομαι απόψεις ατεκμηρίωτες μόνο και μόνο επειδή κάποιοι «δημοκρατικοί» τις έχουν κάνει… μόδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Στηρίζω και εγώ αυτή την προσπάθεια και συμφωνώ πως κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεν πάει άλλο η κατάσταση. Ειρηνικά και Ελληνικά να τους δείξουμε πως δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Φίλοι gorilaki και φιλόλογε, καλως ήρθατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανώνυμε 04 Αυγούστου 2010 12:30 π.μ.

    Αν εσύ ή κάποιος άλλος έχει τέτοιο κείμενο, να μου το στείλει για δημοσίευση, ή να το παραθέσει εδώ.

    Θα βοηθούσε πολύ.

    Το βίντεο του untoldtruth

    http://www.youtube.com/watch?v=XR3uxbp52xY&feature=player_embedded

    είναι πολύ περιεκτικό, αλλά νομίζω λίγο άγριο για να βγει στον πολύ κόσμο.

    Μπορείτε πάντως να επιχειρηματολογείτε όταν το δείχνετε, διότι ότι γράφει ο untoldtruth στο βίντεο, είναι γνωστό ήδη. Απλώς συνθέτει την εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αν πιστεύετε ότι κανω λάθος για το εν λόγω βίντεο, πείτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Άγριο δεν μου φάνηκε το βίντεο εμένα. Άγρια είναι η πραγματικότητα που περιγράφει και το κάνει καλά μέσα σε μόλις 4,5 λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Προσωπικά συμφωνώ μαζί σου γοριλάκι μου.

    Δεν ξέρω όμως πως θα το δουν οι άλλοι.

    Σκέψου ότι θα πρέπει να δείξουμε βίντεο σε κάποιον που όλα αυτά τα βλέπει πρώτη φορά.

    Αν του δείξεις αυτό, νομίζω ότι θα τον τρομάξεις και θα τον απομακρύνεις.

    Να του δείξουμε πρώτα κάτι πιο κοντά σε αυτό που έχει συνηθίσει, και μετά τον βάζουμε και στα βαθιά.

    Πάλι λέω ότι μπορεί να κάνω και λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Επίσης θα ήθελα τη γνώμη σας εδώ:

    http://sindonistis.blogspot.com/p/blog-page_16.html

    για τη δημιουργία μιας σελίδας με απαντήσεις σε πρακτικά θέματα.

    Η συμβολή σας με σχόλια είναι πολύτιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Η σελίδα είναι στο μενού "ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Για πρακτικά θέματα σχολιάστε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Συμφωνώ με τους περισσότερους. Όμως δεν με ενθουσιάζει το 11 Σεπτεμβρίου... δεν έχουμε σχέση εμείς με αυτή την αμερικάνικη ημερομηνία ούτε βέβαια και με την χολιγουντιανή μάσκα του v for Vendetta.

    Το Σάββατο δεν ειναι καλή ημέρα.

    παρ΄ όλα αυτά βλέπω κάποια κενά στην προσπάθεια.

    Πρέπει να προσπαθήσουμε και άλλο ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί παρέα, για να αλλάξουμε το στραβό δρόμο που μας επέβαλαν οι ξένοι καιροσκόποι και οι δικοί μας δοσίλογοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Panteportis,

    Προσπάθησε να ξεπεράσεις τις αντιρρήσεις σου για το σήμα και την ημερομηνία.

    Αν δεις πιο κάτω στα δημοψηφίσματα θα δεις ότι οι περισσότεροι δεν τα θεωρούν πρόβλημα.

    Το Σάββατο είναι πολύ καλή μέρα για να ξεκινήσει η προσπάθεια. Αν ξεκινούσε εργάσιμη, θα ήμουν μόνο εγώ στην πλατεία.

    Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος όσον αφορά στα κενά που βλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Όλος ο Σεπτέμβρης πρέπει να είναι καυτός και εξεγερσιακός!
    Προσωπικά θα κατέβω και στις 6 Σεπτέμβρη και στις 11 και βέβαια στις 29 που θα είναι μέρα πανευρωπαϊκής γενικής απεργίας.
    Αν δεν ρίξουμε την ΧΟΥΝΤΑ ΔΝΤ αυτόν τον Σεπτέμβρη τότε αυτή θα κάτσει στην ράχη μας για χρόνια...
    Διαδίδω αυτήν την πρωτοβουλία παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ανώνυμε,

    Αν όλοι σκέφτονταν σαν κι εσένα, κανείς δε θα καθόταν στο σβέρκο μας.

    Χαίρομαι που είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καταρχήν συμφωνώ με την προτοβουλία.
    Επειδή κάποιοι αναρωτήθηκαν για τη σκοπιμότιτα του Σάββατου...
    Άραγε θα έχαναν το μεροκάματό τους μέσα στην δύσκολη αυτή κατάσταση, αν ήταν ημέρα καθημερινή;
    Σε ότι αφορά την 11/9...
    Η ημέρα αυτή καταδυκνύει την αποφράδα ημέρα για τους Αμερικανούς κατά την οποία 5.000 συνάνθρωποι μας (πλυν Εβραίων) δολοφονήθηκαν από την νέα τάξη πραγμάτων για να ξεκινήσει η νέα αποχή...
    Άρα να μην αναθεματίζουμε την πρωτοβουλία και να διαμαρτυρυθούμε ειρηνικά.
    Να είμαστε όμως έτοιμοι για τοιχόν προβοκάτσια από "παρακρατικούς" αναρχικούς και λοιπούς
    βαλτούς.
    Όσο για το γεγονός της συνέχειας τις επόμενες
    ημέρες το βλέπω λίγο ουτοπικό.
    Μην μασάτε όμως και την επόμενη φορά να είναι Κυριακή.
    Κυριακή στο Σύνταγμα δίπλα στην Προεδρική Φρουρά!!!

    ΧΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Συμφωνώ, Στηρίζω, Αναδημοσιεύω, Banner στο Blog μου και Όλοι ανεξάρτητα απο κόμματα και προσωπικές ιδεολογίες οφείλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή ! ΆΜΕΣΑ, δίχως δικαιολογίες.

    Τέλος στα συμφέροντα του Καθενός. Ώρα για το κοινό συμφέρον. Είτε είσαι αναρχικός είτε Εθνικοσοσιαλιστής είτε βαθύτατα δημοκράτης η προκήρυξη ΟΦΕΙΛΕΙ να σε εκφράζει εαν στο ελάχιστο είσαι σκεπτόμενος άνθρωπος και οχι πίθηκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Γιατί όσο πλησιάζει η ΗΜΕΡΑ(ΕΣ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ Η ΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΙΣΤΕΙ;ΓΙΑΤΙ Τ Ο Φ Ο Β Ο Υ Ν Τ Α Ι ! !
    ΠΑΙΔΙΑ-ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ
    ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ... Μ Η Ν ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΜΕ (ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΑΣ ΞΑΝΑΟΡΓΑΝΟΘΟΥΜΕ... ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ (ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΄21 ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ..!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μπράβο για την ιδέα, την παρότρυνση, τη κίνηση. Για το λόγο σας που πάει πέρα από κάθε κομματολογία που έχει φέρει το τόπο μας και την αξιοπρέπειά μας σ'αυτό το αισχρό επίπεδο. Ανακαλύπτω μια Ελλάδα που δε την ήξερα και που δεν φαίνεται στο φως της ημέρας η πολύ λίγο. Μου δίνει ελπίδα το ότι κάτω από τη γενική σαπίλα υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται, ανησυχούν, που θέλουν να δημιουργήσουν κάτι καλύτερο. Το υγιές αυτό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας θεωρώ ότι είναι πολύτιμο.
    Ο ανώνυμος 9:32 μιλάει για φόβο και συμφωνώ. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί, μετά τα οδυνηρά γεγονότα των τελευταίων 2η3 χρόνων+δντ κλπ τι χρειάζεται για να κατέβει όλη η Ελλάδα στο δρόμο για να διεκδικήσει τα αυτονόητα, για μια αξιοπρεπή ζωή; Και έχω μείνει με το ερώτημα. Δεν έχω βρει απάντηση. Είναι μυστήριο για μένα.
    Αναρωτιέμαι επίσης αν αυτή η κίνηση θα έπρεπε να έχει συμμάχους, ανθρώπους που να είναι μέσα σ'αυτό το πνεύμα,φιλόσοφους,δημοσιογράφους,γνωστά πρόσωπα τέλος πάντων, ανθρώπους που σκέφτονται και αναγνωρίζουν, πέρα από κάθε προσωπικό συμφέρον, την ανάγκη για βαθιά αλλαγή της κοινωνίας μας. Αν γνωρίζετε τέτοια άτομα, πόσοι απ'αυτούς ξέρουνε γι'αυτή τη κίνηση; Έχετε έρθει σε επαφή με τέτοιους ανθρώπους; Δεν ξέρω, μια ιδέα είναι. Το λέω αυτό γιατί βρίσκω πολύ σημαντικό να έρθουν τα υγιή στοιχεία στην επιφάνεια της κοινωνίας.
    Και κλείνω με ακόμα ένα ερώτημα. Με ποιο τρόπο μπορούμε να απαλλαχτούμε από τον φόβο ζώντας μέσα σε ένα καθεστώς που έχει κάνει τα πάντα για να τον καλλιεργήσει;
    ck

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ξέχασα να πω ότι στις 9/11 θα είμαι κι εγώ μπροστά στη βουλή.
    ck

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Γενικά συμφωνώ με την ιδέα αλλά ο προβληματισμός μου είναι πως να ακολουθήσω μια πρόταση που κάνει κάποιος που κρύβεται πίσω από κάποιο ψευδώνυμο ή και την ανωνυμία ?
    Μια ιδέα θα ήταν πάντως να απευθυνθείτε εκτός από τους πνευματικούς ανθρώπους, όπως π.χ. τον Χρήστο Γιανναρά, και στα νέα μη κοινοβουλευτικά, έστω μικρά, κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. paidia δε θα μπω στο τρυπακι να κανω συνειρμους για την ημερομηνια,ολες οι μερες του θεου ειναι!!!!!θα μπορουσαμε να επιλεξουμε φερ"ειπειν την 28η οκτωβριου που ταιριαζει πιο πολυ στον ξεσηκωμο κ την "ελληνικη ανδρεια"...αλλα παει αργα!!!οσο αργουμε ειναι εις βαρος μας!!!!προσωπικα θα κατεβω γιατι δεν εχω να χασω τιποτα...οντας ανεργος 6 μηνες.παντα κατεβαινα σε απεργιες αυτοβουλως οντας εργαζομενος-χαμαλης κ την επομενη της απεργιας ημουν το "μαυρο προβατο" στη δουλεια!!!τελος παντων να μη μακρυγορω ολοι στους δρομους...να πουλησουμε μια φορα ακριβα το τομαρι μας κ οχι 700 ευρω το μηνα!!!!!!!!μια πολη αναποδα.......ραντεβου σε καθε αγωνα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Παιδιά είμαι υπέρ της κινήσεως αυτής.

    Αλλά... φοβάμαι ότι χωρίς καθοδήγηση από κάποια προσωπικότητα τα άτομα που θα συγκεντρωθούν θα είναι απλώς μεμονωμένα άτομα που απλά θα μαζευτούν σε ένα σημείο. Γρήγορα θα χαθεί το κίνητρο και η συγκέντρωση θα αποτύχει.

    Γνώμη μου? Πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε κάποια προσωπικότητα να συσπειρώσει το πλήθος.

    Αυτά και περιμένω απόψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ο Συντονιστής έχει αναλάβει αυτό το ρόλο. Απλώς για τους δικούς του λόγους προς το παρών και για να υπερασπίσει την ανάγκη ανωνυμίας των μπλογκ δεν θέλει να αποκαλύψει όνομα και επίθετο στο ίντερνετ. Αλλά ήδη έχει συναντηθεί προσωπικά και έχει μιλήσει με πολύ κόσμο. Πάντως δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση τις τελευταίες ημέρες...Να δούμε και πως θα πάει και η "πιο οργανωμένη διαδικτυακή κίνηση στη χώρα" με τα τραπέζια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Παρακαλω να μην μιλάτε εξ ονόματος μου...

    Οτι χρειάζεται να ειπωθεί, θα το πω ο ιδιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Και 'γω συμφωνώ με όλα αυτά που λέτε αλλά βαρέθηκα τον καταγγελτικό λόγο. Κάτω το μνημόνιο, ναι, δεν είναι μονόδρομος/ Ο άλλος δρόμος τελικά που όλοι λένε ποιος είναι? Πως θα πληρώμαε τις συντάξεις στις 15 Μαιου? Θαρρώ ότι κι αυτά δεν μπορεί να τα απαντήσει ο Έλληνας γιατί αν είχε απαντήσεις δεν θα χρειάζονταν τους ξένους για να βάλουν τάξη στο μπορδέλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Στην Κύπρο θα υπάρξει κάτι ανάλογο? στην Αυστραλία? στην Αμερική Καναδά ? Σουηδία? Βέλγιο κλπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ανώνυμε 2 Σεπτεμβρίου 2010 10:50 μ.μ.

    Για όλα αυτά που ρωτάς υπάρχουν απαντήσεις, και δεν είναι τόσο διαστημικές όσο φαντάζεσαι. Θα τις βρεις, αρκεί να ψάξεις λίγο.

    Δες για αρχή εδώ:
    http://isigitis.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%A1%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%97%20%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3%CE%99%CE%9F%CE%A5%20%CE%95%CE%9E%CE%A9%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5%20%CE%A7%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A5%CE%A3

    και ψάξε λίγο και μόνος σου.

    Είναι όλα απαντημένα.

    Απλώς δεν μας τα λένε.

    Υπάρχει και άλλος τρόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ανώνυμε 3 Σεπτεμβρίου 2010 6:30 μ.μ.

    Αυτό είναι θέμα των Κυπρίων, των Αυστραλών και των Καναδών. Ας σώσουμε εμείς την Ελλάδα (που είναι ήδη θεόρατος στόχος, και θα έρθουν και οι άλλοι.

    Ο κόσμος πλέον είναι μικρός και οι λαοί βλέπουν εμάς και ξέρουν ότι μετά είναι η σειρά τους. Ο κόσμος μας παρακολουθεί.

    Ο συντονιστής έχει επισκέπτες και από την Κύπρο, και απο την Αυστραλία, και από τον Καναδά.

    Μην απποκλείεις τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ανώνυμε 28 Αυγούστου 2010 5:56 μ.μ.

    Καλέστε τις προσωπικότητες να διαβάσουν το συντονιστή ως θεωρητικό κείμενο και να οδηγήσουν τον κόσμο όταν έρθει η ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. einai pola ta xronia tis narkosis my friends,,,oute to xapi pou efage o neo apto matrix de mas sozei,,,makari na katevoun ola ta ekk ellinon,,ke pragmati na allaksoun ola,,alla oi epoxes einai alles,,na peso ekso,,ke na min pistevoun ta matia mou afto pou vlepo,,makari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΕΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ.."ΝΩΡΙΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ...
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΝΩΡΙΣ, ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
    ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ..
    1) ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΖΟΥΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ " ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΤΑΞΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜ.υΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑΣ ΚΛΠ..." ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΧΕΔΙΟ ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΟΙ...ΜΠΛΕ....
    2) ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ?,ΑΦΕΛΕΙΣ?, ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...., ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ....
    3) ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ...ΗΠΙΑΜΕ, ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ...
    ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΑΠΟΧΗ ΓΙΝΕΙ + 20% ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΟΙ..ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ...ΜΥΑΛΟ???....
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Φίλε Παύλο,

    Συμμερίζομαι την αγωνία, το θυμό και την απογοητευση σου.

    Επισης έχω και εγώ τις ίδιες ανησυχίες για το αν είναι ακομα πολύ νωρίς...

    Μην αποκλείεις ομως τίποτα.

    Είμαστε έτοιμοι για τα καλύτερα και τα χειρότερα.

    Θα δούμε την αλήθεια στις 11/09...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Φίλε em,

    Περιμένεις δηλαδή τον κάθε απλό φίλο εδώ μέσα που διαβάζει το blog, να πάρει τηλ και μια προσωπικότητα? Στο είπα και στο ξαναλέω χωρίς κάποιον καθοδηγητή ικανό να συντονίσει το πλήθος στις 11/9, μούφα δυστυχώς τη βλέπω τη δουλειά.
    Και αν αποτύχει αυτή η κίνηση θα περάσει καιρός μέχρι να αποφασίσει ο κόσμος να ξανακατέβει.
    Φαντάσου ας πούμε να έλεγαν "όλα" τα συνδικάτα... "Κατεβείται όλοι στις 11/9 σε στυλ δημοψηφίσματος να δείξουμε ότι είμαστε εναντίον του μνημονίου και οτι θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας"... να δεις τι θα γινόταν.
    Ουτοπικό μεν γιατί όλα τα συνδικάτα είναι πουλημένα αλλά πραγματικότητα δε.
    Γι' αυτό σου λέω... δεν ξέρω ποιός είσαι και τι είσαι, όμως εμπιστεύομαι τις προθέσεις σου και περιμένω να είσαι οργανωμένος.

    Φιλικά πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ανώνυμε μου,

    Κάτσε να δούμε πόσοι θα ήμαστε.

    Αργά μεν, αλλά επιτέλους έγινε, δημιουργήθηκε μια ομάδα, με δυνατούς πυρήνες στην Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

    Ειδικά στην Πάτρα, που το κάλεσμα είναι στα ψηλά αλώνια, (όπου ένα πλήθος 2.000 ~ 3.000 είναι το ίδιο με ένα πλήθος 3.000.000) δεν αποκλείω να γίνουν τα ψηλά αλώνια οι δικιές μας Θερμοπύλες. Να στριμώξουμε εκεί τον εχθρό.

    Στην Αθήνα, περιμένουμε τα καλύτερα και τα χειρότερα. Εχουμε μοιράσει κι εκεί πολλές προκηρύξεις (μοιράσαμε και στη συναυλία των U2) και έχει δημιουργηθεί μια ομάδα από 15 περίπου άτομα που προετοιμάζουν την εκδήλωση.

    Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει έτσι κι αλλιώς χαμός...
    Αρα θα πρέπει να εκμεταλευτούμε τη θέση μας και να μοιράσουμε προκηρύξεις σε όλες τις πορείες και τις αυτοκινητοπομπές και όλον τον κόσμο γενικά.

    Οσον αφορά στο τι είμαι και ποιος είμαι, δυστυχώς θα σε απογοητεύσω.

    Είμαι ένας τύπος σαν κι εσένα. Είμαι 41 χρονών, επιχειρηματίας (από αυτούς που πληρώνουν δώρα τα Χριστούγεννα και δεν έχουν λεφτά να πάνε σπίτι τους). Που βλέπω ότι στα σχέδια τους δεν περιλαμβάνομαι...

    Δεν είμαι κάποιος celebrity ούτε κάποιος βαλτός με "πλάτες" για να υποστηρίξουν οικονομικά περισσότερα.

    Αρα αντιλαμβάνεσαι ότι δε θα έχουμε τίποτα τρελές ετοιμασίες τύπου συναυλιών, ομιλιών και τέτοια.

    Υπέβαλα μια αίτηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης για να στήσουμε 6μετρη σκαλωσιά με αναρτημένες 2 μεγάλες τηλεοράσεις με ρεύμα από Η/Ζ (όλα δωρεάν χορηγία της εταιρίας μας) και η απάντηση που πήρα ήταν: ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!!

    Το μόνο που σκεφτήκαμε ότι δε θα μπορεσουν να μας χαλάσουν είναι να πληρώσουμε 100 άσπρα μπαλόνια, να τα κάνουμε ματσάκι και να τα δέσουμε με ένα σχοινί δέκα μέτρων.

    Ετσι θα δημιουργήσουμε ένα αερόστατο για να φαινόμαστε από μακριά.

    Στη ρίζα του αερόστατου θα βρείτε μια ομάδα ανθρώπων που θα μοιράζει φυλλάδια και θα βάζει λευκές κορδέλες στο πέτο όλων των περαστικών.

    Θα μοιράζουμε επίσης εκτυπωμένες αναρτήσεις από "εγκεκριμένα" blogs όπως το Ξυπνήστε ρε...

    Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους ιδιοκτήτες των καφετεριών να μας παραχωρήσουν για λίγο τις τηλεοράσεις τους για να παίξουμε μερικά βίντεο (αννα ψαρούδα παπούλιας κ.λ.π.) για να ξυπνάει ο κόσμος.

    Εχουμε καλέσει καλλιτέχνες οι αντιλήψεις των οποίων είναι γνωστές αλλά οι απαντήσεις κυμαίνονταν από "δύσκολα" μέχρι "θα έρθω, θα δω το κλίμα και θα δω τι θα κάνω)...

    Αρα δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα...

    Για το θέμα των συνδικάτων, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Απο ότι φαίνεται δε,

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_862.html

    οι αστυνόμοι θα είναι πιο πολλοί από τον κόσμο στις 11/09 στη Θεσσαλονίκη.

    Γι αυτό τονίζω μια ακόμη φορά ΕΙΡΗΝΙΚΑ...

    και επίσης να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Αριστοτέλους και να μην κινηθούμε (σαν ομάδα - ατομικά ο καθένας κάνει ότι πιστεύει) προς την έκθεση. Δε χρειάζεται. Θα γίνεται χαμός έτσι κι αλλιώς. Εμείς το μήνυμα θα το δώσουμε από την Αριστοτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΦΙΚΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΣΤΗΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΤΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΕΡΥΣΙΝΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΩ.ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. em
    την ωρα που εγραφα το σχολιο μου δεν ειχε αναρτηθει το δικο σου σχολιο ,στο οποιο με προλαβες.Αν μπορεσουμε ομως να στησουμε τη γιγαντοοθονη για να τους γελοιοποιησουμε θα ηταν μια καλη κινηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Μπράβο παιδιά για την αρχή, άντε το περίμενα πώς και πώς. Θα τα πούμε εκεί.
    Στεφανία Λυγερού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. αιντε να σας δω αυριο...
    κυριακη κοντα γιορτη....

    δυστηχως δεν θα μπορεσω να ειμαι παρον γιατι μενω εξωτερικο,παντως σας παρακολουθω ιντερνιακα και θα ηθελα να σας πω οτι θα εχετε την ηθικη μου υποστιριξη που σιγουρα δεν φτανει.Σιγουρα δυσκολο το ολο ενχειρημα αλλα πιστευω και εγω οτι δεν υπαρχει αλλη λυση και αλλος τροπος,αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ να μην παρεκτραπουν τα πραγματα θα πανε ολα χαμενα,οχι οπως σημερα που κοιτουσα κατι βιντεο απο την θεσ\κη κατι διαδηλωτες που κρατουσαν πανο και οταν εφτασαν κοντα στους αστυνομικους αρχισαν να βαρανε οποιον εβρισκαν μπροστα τους.αυτα ειναι καταδικαστεα...ολα πρεπει να γινουν ειρηνικα για να μην εχουν καποιοι μετα κατι να λενε...
    εγω αυτο που μπορω να κανω ειναι εαν γινει κατι σωστο να το προβαλω εδω που ζω,και να τους εξηγησω γιατι γινετε αυτο...

    τους χαιρετισμους μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε, δεν δικαιούστε να σβήνονται.

ΑΣ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ. ΟΠΩΣ:

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

-ΕΝΙΑΙΟ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

-ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΝΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ. ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

Να αποφασίσουμε επιτέλους σα λαός πως θέλουμε να ζούμε μέσα στη χώρα μας. Να δείξουμε για μια φορά ακόμα στον κόσμο ότι η δημοκρατία είναι εφεύρεση ΕΛΛΗΝΙΚΗ !
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ: ΕΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Πριν μερικά χρόνια, ο πρώην - ευτυχώς - δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κοσμόπουλος είχε καλέσει τον κόσμο της Θεσσαλονίκης σε ειρηνικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης (για λάθος λόγους βέβαια) για να διαμαρτυρηθεί για την ονομασία των σκοπίων. Κατάφερε να κατεβάσει πάνω από 1.000.000 κόσμο (μιλήσανε και για δύο), και δεν θα ξεχάσω εκείνη την ημέρα, που είχαν παραλύσει οι συγκοινωνίες, είχαν κλείσει τα καταστήματα, και δεν μπορούσες να περάσεις ούτε με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, ήταν απλός κόσμος που κατέβηκε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί γι αυτά που πιστεύει. κατέβηκε με τα παιδιά του, χωρίς να φωνάζει, χωρίς να χτυπάει, και χωρίς να πετάει πέτρες. Το αποτέλεσμα ήταν να παραλύσει για μια μέρα η οικονομία της πόλης. Σκεφθείτε να γίνει μια μέρα το ίδιο σε πανελλαδικό επίπεδο. Να κατεβαίνει κάθε μέρα ο κόσμος ειρηνικά στον δρόμο και να αρνείται να εργαστεί, ή να υπακούσει γενικότερα. Θα παραλύσει η οικονομία του κράτους. Σε πέντε το πολύ πολύ ημέρες, όλοι αυτοί που μας φοβερίζουν και μας απειλούν, θα γίνουν αρνάκια, και θα κάνουν ότι θέλουμε. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται μαζικότητα. Να κατέβουν π.χ. 2.000.000 Ελληνες στην Αθήνα, και 1.000.000 Ελληνες στην θεσσαλονίκη, και σε όλη την χώρα να είναι μαζεμένοι οι πολίτες έξω από το δημαρχείο. Το πρόβλημα για το πώς θα γίνουν όλα αυτά είναι ο συντονισμός. Στο V for Vendeta, το έναυσμα το έδωσε ο θάνατος του υπερήρωα. Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το έναυσμα το έδωσε ο δήμαρχος. Εδώ δεν περιμένουμε έναυσμα, αφού οι πολιτικοί μας, τα κανάλια που τους ανήκουν και οι παρατρεχάμενοι δεν πρόκειται να διαδώσουν ένα τέτοιο νέο, και έχουμε και έλλειψη από σούπερ ήρωες. Αρα πρέπει να το κανουμε μόνοι μας. Αρα πρέπει να δεχθούμε ένα συντονιστικό όργανο. Αυτό το όργανο όμως αποκλείεται να μην ανήκει κάπου, είτε σε κόμματα, είτε σε οργανώσεις, είτε οπουδήποτε αλλού. Το έναυσμα θα μπορούσε να είναι ένα απλό κάλεσμα. Αυτή εδώ η προκήρυξη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ.

Η πολιτική ανυπακοή δεν είναι καινούρια. Δεν τη σκέφτηκα εγώ.

Όποιος έχει διαβάσει Αντιγόνη του Σοφοκλή, γνωρίζει καλά ότι η ανυπακοή σε μια άδικη πολιτική ηγεσία, με καθαρότητα και θάρρος, χωρίς κουκούλες και με αδιαμαρτύρητη αποδοχή των συνεπειών (στην προκειμένη περίπτωση ο θάνατος) είναι μια αμιγώς ελληνική υπόθεση.

Την Πολιτική ανυπακοή, τεκμηρίωσε πάντως ο συγγραφέας Χένρυ Ντέιβιντ Θορό στο δοκίμιο του "Περί Πολιτικής Ανυπακοής", και την εφαρμοσαν μεγάλοι άνδρες οπως ο Γκάντι, και άλλοι, που ούτε το όνομά τους δεν είμαι άξιος να προφέρω.

Περισσότερα εδώ.

Πως μπορεί να μας βοηθήσει σήμερα:

Το μυστικό είναι η μαζικότητα στο πλήθος. Αν αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν για λίγο, τις πολιτικες πεποιθήσεις μας, οι ομάδες, την κοινωνική τάξη, τα θρησκευτικά πιστεύω, όπως περίπου γίνεται όταν έχουμε παρελάσεις.

Οι πολίτες θα κατέβουν ήρεμα στο δρόμο, με τα παιδιά τους, την γιαγιά, ένα σακίδιο με πολλά τρόφιμα και για αλλους και νερό. Δε θα χρειαστεί να φερθούμε βίαια.

Θα αρνηθούμε απλώς να συνεχίσουμε να υπακούμε στην προδοτική κυβέρνηση και τους υπόλοιπους δυνάστες μας.

Ολόκληρο το σύστημα που εχουν φτιαξει οι νεοταξίτες στηρίζεται στο γεγονός ότι ΕΜΕΙΣ ξυπνάμε κάθε μέρα, και ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να πάμε στη δουλειά, και να σχολάσουμε, και να παρουμε τα παιδιά, και να τα πάμε αγγλικά γαλλικά πιάνο κ.λ.π. Και με τη δικιά μας εργασία κινείται το σύστημα. Ολο αυτό είναι ενα παιχνίδι, πολύ καλοστημένο, που ξεκινάει από την παιδική μας ηλικία, διαμορφώνεται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και φτάνει μέχρι σήμερα.

Το πιο δύσκολο είναι να παραδεχθούμε στον εαυτό μας οτι τόσα χρόνια ζήσαμε λάθος.

Οτι ζουσαμε σε μια πλάνη. Οτι ο κόσμος δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι όπως είναι σήμερα, ότι δε χρειάζεται να υπάρχει τόση μιζέρια στον κόσμο.

Κανένας στρατός και καμία αστυνομία δεν θα επιτεθεί σε ένα τόσο μεγάλο ειρηνικό πλήθος.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ σε όποιον ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, πέρα και πάνω απο κομματική ιδεολογία, θρησκεία, οικουμενικά πιστεύω.

Οποιον μπορεί να ΞΕΧΑΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, που είναι η Πατρίδα, η οικογένεια, η περιουσία. Η ΕΛΛΑΔΑ. Η γη αυτή που ποτίστηκε τόσες φορές με αίμα. Που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας αφήνοντας τα κοκκαλάκια τους σε τόσες και τόσες δυστυχίες. Η πολιτιστική μας κληρονομιά. Η φυσική ομορφιά. Ολα αυτά που χάνουν την αξία τους κάθε φορά που λέγονται από γλοιώδη στόματα.

2.Μιλάτε σε όλους τους φίλους σας και τους πιέζετε να κουνηθούν λίγο. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να γίνει είναι να σηκώσουν το κορμί τους και να το φέρουν στο κέντρο της πόλης, την συμφωνηθείσα μέρα και ώρα. Εκείνη την ημέρα και ώρα, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα κέντρα των πόλεων και χωριών της Ελλάδας, έξω από δημαρχιακά μέγαρα, νομαρχίες, και να κατεβάσουμε 5.000.000 κόσμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!

Δείξτε τους το μνημόνιο που υπέγραψαν οι βουλευτές μας. Δείξτε τους το βίντεο με την Αννα Ψαρούδα Μπενάκη που πληροφορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η εθνική μας κυριαρχία θα περιοριστεί, και ότι τα δικαιώματα του πολίτη θα υποστούν μεταβολές. Τυπώστε σε χαρτί για όσους δεν έχουν internet αναρτήσεις οι οποίες να σχηματίζουν την εικόνα της προδοσίας. Κλείστε τους την τηλεόραση! Δείξτε τους blogs και forum στο internet. Δεν υπάρχει σούπερ ήρωας. Ο σούπερ ήρωας είσαι εσύ κι εγώ. Αν καταφέρουμε να ξυπνήσουμε αρκετούς, θα πετύχουμε σίγουρα κάτι. Και δεν χρειαζόμαστε αρχηγό. Οι Ελληνες δεν είναι αναίσθητοι. Παραπληροφορημένοι είναι.

Στην Πυθεία http://pytheia.blogspot.com υπαρχει συλλογή από αναρτήσεις τις οποίες αν δείξετε σε κάποιον με στοιχειώδη νοημοσύνη, θα καταλάβει. Στη συνεχεια μπορείτε να του δείξετε και αλλα blogs, με πιο φρέσκα νέα.


Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Ακόμα κι εγώ όταν βγαίνω έξω και βλέπω τον κόσμο να κυκλοφορεί "ως συνήθως", αναρωτιέμαι, και η πίστη μου κλονίζεται. παρ΄ όλα αυτά, όταν επιστρέφω στα ιστολόγια, αντιλαμβάνομαι από τα στοιχεία ότι δεν είμαι τρελός. Οτι πράγματι εξυφαίνεται ένα σχέδιο αποδιοργάνωσης του Ελληνικού Κράτους με σκοπό τον διαμελισμό του και η πώλησή του σε εταιρίες και κερδοσκόπους. Κάποιος που ακούει πρώτη φορά αυτές τις απόψεις, δυσπιστεί, αλλά η κρίση δίνει την ευκαιρία αυτό που πριν απορρίπταμε χωρίς σκέψη (παρ όλο που ήταν αληθές), σήμερα να το εξετάζουμε: Μας κυβερνάνε Προδότες! Πείτε λοιπόν σε όλους τους γνωστούς σας να "χαραμίσουν" μια μέρα από την ζωή τους για το καλό της Ελλάδας! Ετσι κι αλλιώς όλες οι μέρες τους "χαράμι" πάνε. Πείστε τους να κάνουν μια δοκιμή για να μετρήσουμε την δύναμή μας!


Ο ΦΟΒΟΣ

Εχω ρωτήσει πάρα πολύ κόσμο τι κακό μπορούμε να πάθουμε αν αρνηθούμε να πληρώσουμε, και κανένας δεν μου είπε έναν σοβαρό, πέρα από το ότι θα περάσουμε δύσκολα. Αν δεν το κάνουμε, θα περάσουμε ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ. Πρέπει να το κάνουμε τώρα. Με τον τρόπο αυτόν. Με την διάδωση μιάς προκήρυξης. Χα Χα. Απλό; Μερικές φορές συμβαίνει οι λύσεις προβλημάτων που είναι προϊόντα μιας μακροχρόνιας επίπονης διαδικασίας να είναι εξαιρετικά απλές. (Ε=mc2)


Η ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ

Είναι πράγματι θλιβερό το γεγονός ότι με τόσα σκάνδαλα που μας κατακλίζουν καθημερινά, έχουμε τυφλωθεί τόσο ώστε να μη μπορούμε να δούμε το αυθόρμητο και το αληθινό, ακόμα και όταν είναι τόσο καθαρό. Η να μην μπορούμε να αποδεχθούμε ότι δεν αποτελεί προϊόν μιας "αναγνωρισμένης" προσωπικότητας. Διότι από το κείμενο της προκήρυξης φαίνεται ότι δεν μπορεί να υπάρχει σκοπιμότητα.

Υπάρχουν πολλές φωνές που φωνάζουν για την άρνηση πληρωμής, οι περισσοτερες από επιστήμονες, οικονομολόγους κ.λ.π., και σα χώρα θα επρεπε να τους ακούσουμε και να αποφασίσουμε τι να κάνουμε.

Επίσης είμαι της άποψης ότι το αισχρό μνημόνιο που υπέγραψαν οι προδότες θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα. Το ίδιο για την παραμονή μας στο ΔΝΤ.

Δεν ξέρω τι δημαγωγικά μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτά.

Η ημερομηνία βολεύει γιατί θα έχουμε επιστρέψει από διακοπές (πρέπει να ληφθεί κι αυτό υπ' όψη), γιατί θεωρούμε ότι είναι καλύτερα η διαμαρτυρία να αρχίσει Σάββατο, (που θα έχει λίγο κόσμο) να συνεχιστεί την Κυριακή (όπου ελπίζουμε ότι θα είμαστε πολλοί) και να καταλήξει τη Δευτέρα να είναι αν είναι δυνατό ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Κρατάω την ανωνυμία για να τονίσω ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται αρχηγο τώρα. Χρειάζεται ΕΜΑΣ! Δεν είμαστε πρόβατα. Θα σηκωθούμε, θα βγούμε στο δρόμο, και θα αρνηθούμε να παίξουμε το παιχνίδι τους!

Μετά θα βρούμε και αρχηγό. Τοτε όμως θα έχουμε νοιώσει τη δύναμή μας, και θα την ξέρει κι ο αρχηγός.

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ GOLDMAN SACHS ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α4