ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ;

Δεν ξέρω αν το κείμενο στο συντονιστή γράφτηκε για μετά από 6, 12, 24 μήνες, ή για μετά από 50 ή 400 χρόνια. Νομίζω ότι όταν οι Ελληνες (και οι άνθρωποι γενικότερα) αποφασίσουν να αντισταθούν στον οδοστρωτήρα που έρχεται, θα το κάνουν με έναν τρόπο παρόμοιο με αυτόν που περιγράφεται εδώ.


Η αναντιστοιχία δυνάμεων σήμερα είναι τέτοια, που οι 300 του Λεωνίδα φαντάζουν πολλοί...

Δε διαφωνώ με την άποψη ότι είναι νωρίς ακόμα. Οτι η κρίση δεν έχει "αγγίξει" αρκετούς. Οτι δεν τους έχει απανθρακώσει. Ούτε με την άποψη ότι ποτέ η ελευθερία σε αυτόν τον τόπο δεν κερδήθηκε χωρίς αίμα.

Η Αργεντινή όμως πλήρωσε με 25.000 νεκρούς την απομάκρυνση του ΔΝΤ επειδή άργησε.
Εξυπνος άνθρωπος είναι ο άνθρωπος που μαθαίνει από τα δικά του λάθη και σοφός αυτός που μαθαίνει από τα λάθη των άλλων.
Ισως ήρθε η ώρα να δείξουμε αν είμαστε σοφός λαός όπως διατυμπανίζουμε παντού.

Εχουμε δημιουργήσει ήδη μια ομάδα, υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν και μοιράζουν προκηρύξεις (μοιράσαμε 10.000 στους U2)
Και ο κόσμος και το internet έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται.
Στην Πάτρα κόσμος 2.000~3.000 άτομα θα είναι πλήθος για τα ψηλά αλώνια, και έχουμε μοιράσει 20.000 προκηρύξεις...
Στην Αθήνα, η ομάδα μόνο που βοηθάει είναι πλέον 25 άτομα και περιμένουμε τα καλύτερα και τα χειρότερα (να είμαστε 26).
Στη Θεσσαλονίκη, έχω προσωπικά εξασφαλίσει 200 άτομα, τα οποία από το πρωϊ θα μοιράζουν προκηρύξεις.
Θα τις μοιράσουμε στην πορεία της ΓΣΕΕ, την αυτοκινητοπομπή διόδια stop, και νομίζω ότι αν φτάσουμε ένα κρίσιμο μέγεθος (πάλι 2.000~3.000 άτομα) δε θα αποκλείσω τίποτα...

Γενικά κρατάω μικρό καλάθι.
Δε θέλω όμως να προδικάσω τίποτα.


Αν καταφέρουμε να μαζευτούμε π.χ. 2.000 άτομα στην Πάτρα, 1.000 Αθήνα, 1000 Θεσσαλονίκη, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε με όσους φοράνε λευκή κορδέλα, και να ανταλλάξουμε τηλέφωνα μεταξύ μας με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορουμε να εμπιστευτούμε.


ΤΟ ΤΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, αφού θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μία οριζόντια δικτύωση μεταξύ μας τύπου κουτσομπολιού (που δεν παιζόμαστε σαν λαός) με πολλούς ανθρώπους.
Αρα θα έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ πλέον επικοινωνιών, με απλούς πολίτες, χωρίς να δώσετε τα τηλέφωνα σας σε καμία οργανωση η αρχηγό, με τον οποίο θα μπορουμε να εικοινωνούμε εμεις που αντιλαμβανομαστε το πως λειτουργούν τα πράγματα.


Καταχωρίστε τηλέφωνα από τους γύρω σας, αφου τους παρατηρήσετε, τους ακούσετε να μιλούν, ή με κάποιον τρόπο τους εμπιστευθείτε...Είναι σημαντικό, εμείς οι "από δω μεριά" να δικτυωθούμε μεταξύ μας για να μπορούμε να συντονιζόμαστε. Θα έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο επικοινωνίας πέραν του internet. Ο πυλώνας του συντονιστή θα αποτρέψει την προβοκάτσια.


Και αυτό είναι σημαντικό.ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;
Ολες οι ομάδες (καλιτεχνικές, θεατρικές, μουσικές κ.λ.π.) θα πρέπει να οργανώσουν happening. Να φροντίσουμε να περνάμε καλά. Να νοιώσουμε κοντά ο ένας στον άλλο.
Φέρτε τις κιθάρες ή άλλο μουσικό όργανο μαζί σας...
Οι πιστοί της πολιτικής ανυπακοής, να εκτυπώσουν όσο πιο πολλές προκηρύξεις μπορείτε να τις μοιράσουμε στους περαστικούς.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ;
 • Οσο περισσότερες προκηρύξεις μπορείτε να τυπώσετε.
 • Ενα σακίδιο με φαγητό (σάντουιτς και πράγματα που θα πέρνατε σε μια εκδρομή). Φροντίστε να έχετε μαζί σας περισσότερα από όσα χρειάζεστε για τον εαυτό σας και τους συγγενείς σας ώστε να δώσετε και σε κάποιον που δεν έχει. 
 • Οσο περισσότερο νερό μπορείτε.
 • Οτι θεωρείτε ότι θα σας φανεί χρήσιμο για να περάσετε την ημέρα στην πλατεία. (Σπαστά καρεκλάκια, καπέλο, ομπρέλα, βεντάλιες, ότι πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΜΕ;
ΕΙΡΗΝΙΚΑ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ.
Να έχετε μαζί σας πολλές προκηρύξεις γι αυτούς που κάνουν απλώς βόλτα. Δώστε τους την προκήρυξη.
Θα καταλάβετε ποιοί διαμαρτύρονται και ποιοί κάνουν απλώς βόλτα, δίνοντάς τους την προκήρυξη. Αυτοί που είναι ενήμεροι, θα σας το πούν. Αυτοί που δεν είναι, θα την πάρουν. Ενημερώστε όσους δεν γνωρίζουν. Εξηγήστε τους την ιδέα της ανυπακοής. Μιλήστε στο τηλέφωνο. Καλέστε τους γνωστούς σας να έρθουν κι αυτοί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ακολουθήσουν αν καταφέρουμε την πρώτη ημέρα να έχουμε μεγάλη συμμετοχή.

ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΒΟΛΤΑ;
Από την προκήρυξη που θα έχουμε ΟΛΟΙ στο χέρι μας, και από τη λευκή κορδέλα που θα έχουμε καρφιτσωμένη στο σημείο της καρδιάς. (δες και http://lefkikordela.blogspot.com)

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;
Δεν χρειάζεται να κοιμηθούμε όλοι το βράδυ εκεί. Αυτό που χρειάζεται είναι την επόμενη ημέρα να είμαστε πάλι εκεί. Απο το πρωϊ.
Βεβαίως, θα είναι χρήσιμο οι πιο νέοι και όσοι αντέχουν την κακουχία να κοιμηθούν εκεί, σαν κάλεσμα πρός τους υπόλοιπους ότι η κινητοποίηση δεν τελείωσε. Οι τελευταίοι, μπορούν να έχουν μαζί τους κεριά, κιθάρες, και ότι γενικά θα τους κάνει να περάσουν καλύτερα.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ;
Αντιγράφω το σχόλιο από τη σελίδα προβοκάτσια.
Ανώνυμος είπε... Αν ο καθένας γνωρίζει τον διπλανό του και θέλει να τον γνωρίζει κι εκείνος τότε και μόνο με την υποσχεση της αλληλοπροστασίας της αλληλοεκτίμησης το θέμα της προβοκάτσιας μηδενίζεται.Κάποιος φίλος επιγραμματικά μου είπε
Αν αγωνίζεσαι για τον διπλανό σου η νίκη είναι εξασφαλισμένη.Αυτό σημαίνει φιλο-τιμο(ω)
AstillaisΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΑΝΩ;
Θα μπορουσατε. Φτιάξτε πανώ:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ...

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.

ΕΞΩ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΠΑΣΟΚ: ΠΡΩΤΑ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ...


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΑΠΡΕΠΗ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ Η ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ;
Θα πρέπει να καθίσουμε όλοι κάτω και να φωνάζουμε "ΑΙΣΧΟΣ", "ΑΙΣΧΟΣ".

ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Είμαι σίγουρος ότι αν η κίνηση έχει μαζικότητα και είναι ειρηνική, οι αστυνόμοι που βλέπουν και τα δικά τους δικαιώματα να καταπατούνται, θα είναι μαζί μας και όχι απέναντί μας. Θεωρώ πιθανότερο η αστυνομία να περιφρουρήσει την κινητοποίηση από το να της επιτεθεί.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ;
Θα πρέπει να αποχωρίσουμε από το χώρο γρήγορα, αλλά χωρίς πανικό.  Επιστρέφουμε απλώς στα σπίτια μας. Την επόμενη ημέρα συνεχίζουμε τη διαμαρτυρία.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΟΥΜΕ;
Δε νομίζω ότι έλυσα όλα τα θέματα, ή ότι ότι είπα εδώ είναι αρκετό.
Προσθέστε σχόλιο εδώ με ότι άλλο νομίζετε ότι πρέπει να διευκρινιστεί.
Πείτε τη γνώμη σας.

Βοηθήστε στο σχεδιασμό της κίνησης.


5 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Περι του "ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;"

  Δεν το έχεις μελετήσει καλά το θέμα σε αυτό...

  Εσυ μπορει να'σαι "σιγουρος" αλλα δεν αρκούν υποθέσεις...Ελπίζω να έχεις δεί τι έχει γινει στο παρελθον σε συγκεντρωσεις που ενοχλούσαν το πολιτικό κατεστημένο...ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ...

  ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ οτι οι συγκεντρωσεις στην αρχή ΔΕΝ εχουν μαζικότητα στο πρώτο μισάωρο...Προτείνω προσυγκεντρωση σε κοντινο σημείο πριν τη βουλη και να προσελθουμε σε δυαδες στον προαυλιο χωρο αφου θα ειμαστε σιγουροι οτι ειμαστε αρκετοι. "Αορατοι" να υπάρχουν και στο χωρο της προσυγκεντρωσης και της συγκεντρωσης...

  Απλα θα θυμίσω 2 περιστατικα του παρελθοντος:

  Η αστυνομια εχει χαλασει προγραμματισμενη συγκεντρωση κατοικων στη πλατεια Αμερικης στο παρελθον...Οισυγκεντρωμενοι ειχαν μαζευτει στον Αγ.Παντελεημωνα, η πλατεια Αμερικης ηταν περιφρουρουμενη απο 2 κλουβες ΜΑΤ και στο κεντρο της η αστυνομια περιφρουρουσε παρακρατικους (αντι)εξουσιαστες...2 υψηλοβαθμοι αξιωματικοι της αστυνομιας πλησιαζουν τους πολιτες που ηταν ετοιμοι να ξεκινησουν για την πλατεια Αμερικης, τους ρωτανε "γιατι ειστε εδω"...Αυτοι απαντησαν οτι ηταν για τη συγκεντρωση τους...Οι υψηλοβαθμοι έφυγαν και μετα μια διμοιρια προσήγαγε τους ειρηνικα παρεβρισκομενους κατοικους.

  Το άλλο περιστατικό ήταν σύλλογος δωδεκαθειστών που είχε παει στις στήλες του Ολυμπίου Διός για την προγραμματισμένη θρησκευτικη γιορτή τους επετειακού χαρακτήρα...Η αστυνομια τους μαζεψε ύστερα απο πολιτική εντολή...

  Έβαλα δυο τυχαία απο τα πολλά περιστατικά.

  Σκέψουν αυτο που πρότεινα με τη συγκεντρωση του κοσμου, αυτοσχεδίασε και εκει με τους αορατους σου, να χετε και μια καμερα μαζι να το ανεβασουμε και Youtube...

  Τα εχεις μελετησει ολα καλα, τα μονα που υστερουν κατα τη γνωμη μου και δεν εχεις φροντισει για αυτα ειναι οι τυχων αντιδρασεις της αστυνομιας και ΑΝ θα μας δειξουν τα ΜΜΕ διοτι ειναι δυσκολο να τραβηξεις την καθεστωτικη προσοχη τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω ότι θα πρέπει να δείξουμε πόσο αποφασισμενοι είμαστε σε αυτή τη κίνηση.Στην αρχή θα είναι λιγότεροι αλλά όσο περνάνε οι ώρες και καλούμε το κόσμο να έρθει θα γίνόμαστε περισσότεροι. Οπωσδήποτε το youtube και τα blogs θα μεταδώσουν ότι γίνεται. ϊσως θα ήταν καλό να δώσουμε το τόνο μιας γιορτής της δημοκρατίας αφού αυτό που ζητάμε ειναι απόλυτα δημοκρατικό.
  Αυτό θα κάνουμε - μια γιορτή της δημοκρατίας για να ενημερώσουμε και να δείξουμε πόσο αποφασισμένοι είμαστε και πως ξέρουμε τι γίνεται....
  Τομ
  Αν μπορούσαμε να έχουμε και κάποιες προσωπικότητες να πούνε δύο λόγια και να τραγουδήσουν μερικά τραγούδια θα ήταν επισης σημαντικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα σχόλια σας είναι σωστά. Δεν ξερω τι θα έπρεπε να αλλάξει όμως.

  Το μυστικό είναι η μαζικότητα.

  Καλέστε όσους περισσότερους φίλους και γνωστους μπορείτε...

  Διαδώστε την κίνηση. ζητήστε από ανθρώπους γνωστους να συμμετέχουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θα είμαστε ΕΚΕΙ!!
  Το blog του Αόρατου Ιππότη, φίλοι, αναγνώστες, ο Αλέξανδρος Λεωνίδας με τους Αόρατους Ιππότες, οικογένειες φίλων και πολλοί άλλοι.
  Με την ευχή ότι κανένας δεν θα προσπαθήσει να χαλάσει την όμορφη ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουμε, στηρίζουμε εμπράκτως τις θέσεις μας, το κάλεσμα του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ, την ανάγκη μας για μία όμορφη, για μία σοβαρή, για μία υπολογίσιμη, για μία αναγεννημένη ΕΛΛΑΔΑ, .... ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ!!!

  ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΕΚΕΙ!!!!

  Το Στέκι του Α.Ι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε, δεν δικαιούστε να σβήνονται.

ΑΣ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ. ΟΠΩΣ:

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

-ΕΝΙΑΙΟ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

-ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΝΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ. ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

Να αποφασίσουμε επιτέλους σα λαός πως θέλουμε να ζούμε μέσα στη χώρα μας. Να δείξουμε για μια φορά ακόμα στον κόσμο ότι η δημοκρατία είναι εφεύρεση ΕΛΛΗΝΙΚΗ !
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ: ΕΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Πριν μερικά χρόνια, ο πρώην - ευτυχώς - δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κοσμόπουλος είχε καλέσει τον κόσμο της Θεσσαλονίκης σε ειρηνικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης (για λάθος λόγους βέβαια) για να διαμαρτυρηθεί για την ονομασία των σκοπίων. Κατάφερε να κατεβάσει πάνω από 1.000.000 κόσμο (μιλήσανε και για δύο), και δεν θα ξεχάσω εκείνη την ημέρα, που είχαν παραλύσει οι συγκοινωνίες, είχαν κλείσει τα καταστήματα, και δεν μπορούσες να περάσεις ούτε με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, ήταν απλός κόσμος που κατέβηκε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί γι αυτά που πιστεύει. κατέβηκε με τα παιδιά του, χωρίς να φωνάζει, χωρίς να χτυπάει, και χωρίς να πετάει πέτρες. Το αποτέλεσμα ήταν να παραλύσει για μια μέρα η οικονομία της πόλης. Σκεφθείτε να γίνει μια μέρα το ίδιο σε πανελλαδικό επίπεδο. Να κατεβαίνει κάθε μέρα ο κόσμος ειρηνικά στον δρόμο και να αρνείται να εργαστεί, ή να υπακούσει γενικότερα. Θα παραλύσει η οικονομία του κράτους. Σε πέντε το πολύ πολύ ημέρες, όλοι αυτοί που μας φοβερίζουν και μας απειλούν, θα γίνουν αρνάκια, και θα κάνουν ότι θέλουμε. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται μαζικότητα. Να κατέβουν π.χ. 2.000.000 Ελληνες στην Αθήνα, και 1.000.000 Ελληνες στην θεσσαλονίκη, και σε όλη την χώρα να είναι μαζεμένοι οι πολίτες έξω από το δημαρχείο. Το πρόβλημα για το πώς θα γίνουν όλα αυτά είναι ο συντονισμός. Στο V for Vendeta, το έναυσμα το έδωσε ο θάνατος του υπερήρωα. Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το έναυσμα το έδωσε ο δήμαρχος. Εδώ δεν περιμένουμε έναυσμα, αφού οι πολιτικοί μας, τα κανάλια που τους ανήκουν και οι παρατρεχάμενοι δεν πρόκειται να διαδώσουν ένα τέτοιο νέο, και έχουμε και έλλειψη από σούπερ ήρωες. Αρα πρέπει να το κανουμε μόνοι μας. Αρα πρέπει να δεχθούμε ένα συντονιστικό όργανο. Αυτό το όργανο όμως αποκλείεται να μην ανήκει κάπου, είτε σε κόμματα, είτε σε οργανώσεις, είτε οπουδήποτε αλλού. Το έναυσμα θα μπορούσε να είναι ένα απλό κάλεσμα. Αυτή εδώ η προκήρυξη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ.

Η πολιτική ανυπακοή δεν είναι καινούρια. Δεν τη σκέφτηκα εγώ.

Όποιος έχει διαβάσει Αντιγόνη του Σοφοκλή, γνωρίζει καλά ότι η ανυπακοή σε μια άδικη πολιτική ηγεσία, με καθαρότητα και θάρρος, χωρίς κουκούλες και με αδιαμαρτύρητη αποδοχή των συνεπειών (στην προκειμένη περίπτωση ο θάνατος) είναι μια αμιγώς ελληνική υπόθεση.

Την Πολιτική ανυπακοή, τεκμηρίωσε πάντως ο συγγραφέας Χένρυ Ντέιβιντ Θορό στο δοκίμιο του "Περί Πολιτικής Ανυπακοής", και την εφαρμοσαν μεγάλοι άνδρες οπως ο Γκάντι, και άλλοι, που ούτε το όνομά τους δεν είμαι άξιος να προφέρω.

Περισσότερα εδώ.

Πως μπορεί να μας βοηθήσει σήμερα:

Το μυστικό είναι η μαζικότητα στο πλήθος. Αν αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν για λίγο, τις πολιτικες πεποιθήσεις μας, οι ομάδες, την κοινωνική τάξη, τα θρησκευτικά πιστεύω, όπως περίπου γίνεται όταν έχουμε παρελάσεις.

Οι πολίτες θα κατέβουν ήρεμα στο δρόμο, με τα παιδιά τους, την γιαγιά, ένα σακίδιο με πολλά τρόφιμα και για αλλους και νερό. Δε θα χρειαστεί να φερθούμε βίαια.

Θα αρνηθούμε απλώς να συνεχίσουμε να υπακούμε στην προδοτική κυβέρνηση και τους υπόλοιπους δυνάστες μας.

Ολόκληρο το σύστημα που εχουν φτιαξει οι νεοταξίτες στηρίζεται στο γεγονός ότι ΕΜΕΙΣ ξυπνάμε κάθε μέρα, και ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να πάμε στη δουλειά, και να σχολάσουμε, και να παρουμε τα παιδιά, και να τα πάμε αγγλικά γαλλικά πιάνο κ.λ.π. Και με τη δικιά μας εργασία κινείται το σύστημα. Ολο αυτό είναι ενα παιχνίδι, πολύ καλοστημένο, που ξεκινάει από την παιδική μας ηλικία, διαμορφώνεται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και φτάνει μέχρι σήμερα.

Το πιο δύσκολο είναι να παραδεχθούμε στον εαυτό μας οτι τόσα χρόνια ζήσαμε λάθος.

Οτι ζουσαμε σε μια πλάνη. Οτι ο κόσμος δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι όπως είναι σήμερα, ότι δε χρειάζεται να υπάρχει τόση μιζέρια στον κόσμο.

Κανένας στρατός και καμία αστυνομία δεν θα επιτεθεί σε ένα τόσο μεγάλο ειρηνικό πλήθος.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ σε όποιον ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, πέρα και πάνω απο κομματική ιδεολογία, θρησκεία, οικουμενικά πιστεύω.

Οποιον μπορεί να ΞΕΧΑΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, που είναι η Πατρίδα, η οικογένεια, η περιουσία. Η ΕΛΛΑΔΑ. Η γη αυτή που ποτίστηκε τόσες φορές με αίμα. Που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας αφήνοντας τα κοκκαλάκια τους σε τόσες και τόσες δυστυχίες. Η πολιτιστική μας κληρονομιά. Η φυσική ομορφιά. Ολα αυτά που χάνουν την αξία τους κάθε φορά που λέγονται από γλοιώδη στόματα.

2.Μιλάτε σε όλους τους φίλους σας και τους πιέζετε να κουνηθούν λίγο. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να γίνει είναι να σηκώσουν το κορμί τους και να το φέρουν στο κέντρο της πόλης, την συμφωνηθείσα μέρα και ώρα. Εκείνη την ημέρα και ώρα, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα κέντρα των πόλεων και χωριών της Ελλάδας, έξω από δημαρχιακά μέγαρα, νομαρχίες, και να κατεβάσουμε 5.000.000 κόσμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!

Δείξτε τους το μνημόνιο που υπέγραψαν οι βουλευτές μας. Δείξτε τους το βίντεο με την Αννα Ψαρούδα Μπενάκη που πληροφορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η εθνική μας κυριαρχία θα περιοριστεί, και ότι τα δικαιώματα του πολίτη θα υποστούν μεταβολές. Τυπώστε σε χαρτί για όσους δεν έχουν internet αναρτήσεις οι οποίες να σχηματίζουν την εικόνα της προδοσίας. Κλείστε τους την τηλεόραση! Δείξτε τους blogs και forum στο internet. Δεν υπάρχει σούπερ ήρωας. Ο σούπερ ήρωας είσαι εσύ κι εγώ. Αν καταφέρουμε να ξυπνήσουμε αρκετούς, θα πετύχουμε σίγουρα κάτι. Και δεν χρειαζόμαστε αρχηγό. Οι Ελληνες δεν είναι αναίσθητοι. Παραπληροφορημένοι είναι.

Στην Πυθεία http://pytheia.blogspot.com υπαρχει συλλογή από αναρτήσεις τις οποίες αν δείξετε σε κάποιον με στοιχειώδη νοημοσύνη, θα καταλάβει. Στη συνεχεια μπορείτε να του δείξετε και αλλα blogs, με πιο φρέσκα νέα.


Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Ακόμα κι εγώ όταν βγαίνω έξω και βλέπω τον κόσμο να κυκλοφορεί "ως συνήθως", αναρωτιέμαι, και η πίστη μου κλονίζεται. παρ΄ όλα αυτά, όταν επιστρέφω στα ιστολόγια, αντιλαμβάνομαι από τα στοιχεία ότι δεν είμαι τρελός. Οτι πράγματι εξυφαίνεται ένα σχέδιο αποδιοργάνωσης του Ελληνικού Κράτους με σκοπό τον διαμελισμό του και η πώλησή του σε εταιρίες και κερδοσκόπους. Κάποιος που ακούει πρώτη φορά αυτές τις απόψεις, δυσπιστεί, αλλά η κρίση δίνει την ευκαιρία αυτό που πριν απορρίπταμε χωρίς σκέψη (παρ όλο που ήταν αληθές), σήμερα να το εξετάζουμε: Μας κυβερνάνε Προδότες! Πείτε λοιπόν σε όλους τους γνωστούς σας να "χαραμίσουν" μια μέρα από την ζωή τους για το καλό της Ελλάδας! Ετσι κι αλλιώς όλες οι μέρες τους "χαράμι" πάνε. Πείστε τους να κάνουν μια δοκιμή για να μετρήσουμε την δύναμή μας!


Ο ΦΟΒΟΣ

Εχω ρωτήσει πάρα πολύ κόσμο τι κακό μπορούμε να πάθουμε αν αρνηθούμε να πληρώσουμε, και κανένας δεν μου είπε έναν σοβαρό, πέρα από το ότι θα περάσουμε δύσκολα. Αν δεν το κάνουμε, θα περάσουμε ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ. Πρέπει να το κάνουμε τώρα. Με τον τρόπο αυτόν. Με την διάδωση μιάς προκήρυξης. Χα Χα. Απλό; Μερικές φορές συμβαίνει οι λύσεις προβλημάτων που είναι προϊόντα μιας μακροχρόνιας επίπονης διαδικασίας να είναι εξαιρετικά απλές. (Ε=mc2)


Η ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ

Είναι πράγματι θλιβερό το γεγονός ότι με τόσα σκάνδαλα που μας κατακλίζουν καθημερινά, έχουμε τυφλωθεί τόσο ώστε να μη μπορούμε να δούμε το αυθόρμητο και το αληθινό, ακόμα και όταν είναι τόσο καθαρό. Η να μην μπορούμε να αποδεχθούμε ότι δεν αποτελεί προϊόν μιας "αναγνωρισμένης" προσωπικότητας. Διότι από το κείμενο της προκήρυξης φαίνεται ότι δεν μπορεί να υπάρχει σκοπιμότητα.

Υπάρχουν πολλές φωνές που φωνάζουν για την άρνηση πληρωμής, οι περισσοτερες από επιστήμονες, οικονομολόγους κ.λ.π., και σα χώρα θα επρεπε να τους ακούσουμε και να αποφασίσουμε τι να κάνουμε.

Επίσης είμαι της άποψης ότι το αισχρό μνημόνιο που υπέγραψαν οι προδότες θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα. Το ίδιο για την παραμονή μας στο ΔΝΤ.

Δεν ξέρω τι δημαγωγικά μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτά.

Η ημερομηνία βολεύει γιατί θα έχουμε επιστρέψει από διακοπές (πρέπει να ληφθεί κι αυτό υπ' όψη), γιατί θεωρούμε ότι είναι καλύτερα η διαμαρτυρία να αρχίσει Σάββατο, (που θα έχει λίγο κόσμο) να συνεχιστεί την Κυριακή (όπου ελπίζουμε ότι θα είμαστε πολλοί) και να καταλήξει τη Δευτέρα να είναι αν είναι δυνατό ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Κρατάω την ανωνυμία για να τονίσω ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται αρχηγο τώρα. Χρειάζεται ΕΜΑΣ! Δεν είμαστε πρόβατα. Θα σηκωθούμε, θα βγούμε στο δρόμο, και θα αρνηθούμε να παίξουμε το παιχνίδι τους!

Μετά θα βρούμε και αρχηγό. Τοτε όμως θα έχουμε νοιώσει τη δύναμή μας, και θα την ξέρει κι ο αρχηγός.

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ GOLDMAN SACHS ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α4